SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Letní příprava 2

Letní příprava 2

Balaton oujééé

Vloženo: 27.07.2010

V minulém díle jsem se v tomto miniseriálu věnoval přípravě na dropy. Jenže přece jen bez lyží na nohou to není úplně to pravé, jak mi asi všichni dají za pravdu. A tak se v tomto díle lehce dotknu tréninku do vody na lyžích… Jelikož jsem původem z Rožnova pod Radhoštěm, bude se jednat spíš o takový spotcheck, všem dobře známého Hrozenkovského areálu.

Bigair.cz
Bigair.cz

Již je tomu mnoho let, co jsem jednoho dne zavítal na „vodní dílo Balaton“. Jak už asi tušíte, nebyl jsem v Maďarsku, ale v Novém Hrozenkově, kde parta kolem Bigair.cz a Lukina Mikuly vytvořila hodně pohodový areál pro letní tréninkové aktivity freeskierů a snowboardistů.  Kdo se alespoň trošku více zajímá o jeden z uvedených sportů, určitě o tomto zařízení už někdy slyšel. Ale protože opakování je matka moudrosti, napíšu zde pár slov navíc.

Menší areál se nachází na břehu „kačáku“, „Balatonu“ nebo jakkoli chcete. Je zde jeden pohodový skok. Na skoku je možné se rozjíždět jak z menšího nájezdu, tak i pro větší rychlost a lepší polety ze zvýšené plošiny. Myslím si, že lidi co dávají, jsou schopni dát slušné polety a s tím i slušné triky.  Je zde k dispozici velká trampolína, pro trénink nových triků. Podotýkám, že je to opravdu obdélníková  a profi. Dále zde najdete několik railů pro jibbing. A poslední služba, která se zde nabízí je půjčovna. Némáte-li tedy své vybavení do vody, vše Vám zde rádi zapůjčí.

Ze své zkušenosti můžu tenhle areál jen doporučit. Vždy se tam sejde pohodová partička a mnohdy se ledasčemu i přiučíte od lepších jezdců. Jezdí sem pravidelně jezdci jako Martin Horák, Ondra Beneš, Jirka Volák, Ondra Neumann, bratři Kaňůrkové, Pavel Vyroubal a mnoho mnoho dalších. Rozhodně nesmím zapomenout na novinku a to je mini-Urampa. Super doplněk, když se na lyžích a snb moc nedaří. Takže brusle a skate s sebou. Pro další info mrkněte na BIGAIR a na mapu ZDE. Takže balíme a vidíme se na kačáku. Viz také galerie ZDE.

 

Autor:  Jirka Zelinka

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS