SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
SnowFilm Fest 2017

SnowFilm Fest 2017

white madness begins...

Insert: 22.10.2017
Celovečerní pásmo špičkových filmů o zimních sportech a dobrodružstvích během října až prosince zavítá do všech českých i slovenských regionů. Festival je svým rozsahem a návštěvností největší akcí svého druhu u nás. V programu je 7 pečlivě vybraných filmů – finalisté ze zahraničních festivalů a novinky z domácí produkce. Na své si přijdou milovníci čerstvého prašanu, horských velikánů, psích spřežení i arktické divočiny.



A o čem jsou letošní filmy podrobněji?

Rasťo Hatiar ve svém filmu Obyčejní chlapci  sleduje dodnes nepřekonané výkony skialpinistů působících v 90. Letech - Dušana Trizny a Milana Madaje.  Výstup na Link Sar zobrazuje odhodlání Jonathana Griffitha zdolat horu, která ho již čtyři roky odmítá. Film  Dog power  je ukázkou jedinečného pouta mezi člověkem a zvířetem a jejich společné radosti z pohybu.  Ven(ca)  je reportáží z nejdrsnějšího závodu planety skrz zimní Yukon v podání extrémního sportovce Honzy Franckeho.  Pocit viny  není jen o sportu a přírodě v divokém Grónsku, velkou roli hraje věda, ale i radost a zodpovědnost za lidské konání ve snaze snížit dopady cestování na nejnižší možnou míru.  Pohádka Johna Shockleeho  je pozitivní, inspirativní a zábavná, o tom, že žít své sny lze v jakémkoliv věku.  Ski for freedom  je neziskový projekt, který má za cíl rozšířit lyžování v Pákistánu, poskytnout potřebné lyžařské vybavení a hledat talenty, kteří by se mohli zúčastnit zimních olympijských her v roce 2022.

Na webu  www.SnowFilm.cz  můžete pohodlně najít, v jakém nejbližším místě se festival koná a dohledáte zde i další informace k filmům, programu a organizaci. Festivalové aktivity sledujte na facebooku (www.facebook.com/festival.zimnich.sportu/)

Termín konání: 18. 10. – 7. 12. 2017

Místo konání: 201 českých a slovenských měst

Slavnostní zahájení: 26. 10. Kino Aero, Praha

Slavnostní ukončení: 30. 11. Bio Central Hradec Králové

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Kateřina Karlová

Festival manager

katerina@snowfilm.cz
776 874 901
www.SnowFilm.cz



 

 

 
 
OAeV - Alpenverein

Partners & sponsors

Powderline.eu - ISSN 1805-7462
Website about freeriding. You can find here reports from trip, tips & triks for equipment, guids for new spots etc.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS