SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
FWT ve Fieberbrunnu, AT 2012

FWT ve Fieberbrunnu, AT 2012

Modrá obloha, big mountain a perfektni podmínky to byl FWT ve Feiberbrunnu

Vloženo: 12.03.2012
V době závodu panovaly fantastické freeridové podmínky v podobě čerstvého prašanu a průzračně modré oblohy. Malé městečko tak praskalo ve švech se 3400 diváků, kteří přišli shlédnout ty nejlepší z nejlepších.




Ski muži

Drew Tabke z (USA) namíchal big mountainovou jízdu spolu s parkovými triky a to jednou 360 (ne příliš ve stylu, dle mého názoru) a krásným protáhnutým backflipem, který tak podtrhl jeho styl ježdění. Tabkova lajna byla opravdovým požitkem pro oči a výzvou pro ostatní jezdce. Kevin Guri (FRA) na druhém místě díky velkému double dropu a rychle hladké, agresivní jízdě. Tabke se posunul o jednu příčku nahoru v celkovém hodnocení a je tak druhý ve World Tour zatímco  Sam Smoothy (NZL) stále prvním. Na třetím místě se svou opravdu rychlou jízdou jako střela a rychle odjetými skoky skončil Reine Barkered.

1. místo Drew Tabke video ZDE.

Snowboard muži

Jonathan Charlet (FRA) jel svou kreativní jizdu s technickou pasáží v kuolárech a opravdu solidně odjetými skoky. Charletova jizda byla nakonec tak kreativní, že si zasloužila 1. místo zvýšila laťku pro ostatní jezdce. Charlet je tedy nakonec v celkovém hodnocení na 1. místě ve Freeride World Tour. Flo Orley (AUT) má snad patent na svůj styl a technické ježdění. I když byla Orleyova lajna opravdu moc pěkná nestačila však na nejvyšší místo na rakouském pódiu. Francouz Aurelién Routens (FRA) zajel silovou jizdu s dvojtým dropem, která mu přinesla respektované třetí místo.

1. místo Jonathan Charlet video ZDE.

 
Ski ženy

V kategorii žen musíme poznamenat opravdový posun kupředu. Eva Walkner (AUT) dokazala, že si zaslouží jít na podium se svou agresivní rychlou jízdou a ustátým velkým dropem. Walkner se tak díky své jízdě posunula na druhé místo a je tak hned za vedoucí američankou Angel Collinson. Swede Christine Hargin (SWE) jela s rozvahou a projela celkovou lajnu rychle a plynule což ji nakonec vyšouplo na luxusní druhé místo. Na třetím míste Kiwi Janina Kuzma (NZL) ukázala svým kolegyním jak silově, agresivně lyžovat spolu s několika odjetými skoky a kreativní estetickou lajnou.

1. místo Eva Walkner video ZDE.

Snowboard ženy

Snowboardistky předvedly opravdou show a to převážně v podání Liz Kirstoferitsch (AUT) na první pozici, která vymyslela inovatiní lajnu začínající v postavení na switch a při skoku, kde se opět vrátila na standartní postavení spolu s odjetými skoky. Shannan Yates (USA) jela na plný plyn velmi zostra spolu s technickou pasáží a čistými skoky. Yates se svou sebejistou jízdou obsadila druhé místo. Ze země kiwi jezdkyně Maria Kuzma ukázala holkám zábavnou, kreativní lajnu která ji zaručila 3 místo. Celkové v žebříčku vede stále Maria DeBari na prvním místě navzdory její absenci v závodě ve Fieberbrunnu.

1. místo Liz Kirstoferitsch video ZDE.

Muži Ski:
1:Drew Tabke (USA) / 2: Kevin Guri (FRA) / 3: Reine Barkered (SWE)

Snowboard Muži:
1: Jonathan Charlet (FRA) / 2: Flo Orley (AUT) / 3: Aurelién Routens (FRA)

Ženy Ski:
1: Eva Walkner (AUT) / 2: Christine Hargin (SWE) / 3: Janina Kuzma (NZL)

Snowboard Ženy:
1: Liz Kirstoferitsch (AUT) / 2: Shannan Yates (USA) / 3: Maria Kuzma (NZL)

Klikněte zde pro celkový žebříček ve Swatch Freeride World Tour 2012

Klikněte zde pro celkové výsledky ve Fieberbrunn

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS