SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
FWT v Roldal (Norsko)

FWT v Roldal (Norsko)

dva backflipy v jedne lajně a super podmínky to byl FWT v Norsku

Vloženo: 28.02.2012
Čtvrtá zastávka v pořadí Swatch Freeride World Tour se konala v Røldal od 25 Února do 2 Března. Kvalitní zastoupení jezdců ukázalo technicky náročné kousky v podobě velkých skoků a triků. Velkým překvapením se stal nor Dennis Risvol (získal divokou kartu), který poslal hned dva backflipy a rotaci 360 v jedné lajně.




Podmínky a sněhová pokrývka byly natolik dobré, že jezdci předváděli opravdu hodně triků a skoků a to ve všech kategoriích.


Ski Muži

Kreativní jízda od Dennis Risvolla s dvěma backflipy si zasloužilla to nejlepší hodnocení dne. Lokální nor vyhral Røldal Freeride Challenge minulý rok kde ochutnál první místo. Loňský mistr FWT Aurélien Ducroz z Francie je zpátky ve hře díky velkému skoku a dlouhém backflipu. Nositel divoké karty Sam Smoothy (NZL),který vyhral v Chamonix-Mont-Blanc stále bojuje díky rychlé silové jízdě a stále se drží v celkovém žebříčku na prvním místě.


Snowboard Muži

Ve snowboardové sekci můžů dominoval Flo Orley (AUT), který ve své jízdě ukázal mnoho triků a kreativity. Emilien Badoux (SUI) vyhrál Freeride World Qualifier v Røldal v roce 2010 a tento rok na druhém místě díky mnoha stabilními skoky. Christian Schnabel (AUT) nazaváhal a jel opravdu rychlou jízdu, která ho dostala na třetí místo. Jonathan “Douds” Charlet (FRA) v celkovém žebříčku na prvním míste i přes čtvrté místo.


Ski Ženy

Ženy si opravdu užívaly Norské hory a všech 9 žen jelo opravdu dobře a tím daly rozhodčím opravdu zabrat. Christine Hargin (SWE) už měla s Røldal zkušenost z předešlých ročníků díky nimž jela rychleji a agresivnějí než její kolegyně. Lorraine Huber (AUT) skončila na druhém místě po plynulé jizdě s mnoha dropy. Její kolegyně z Rakouska Eva Walkner skončila po rychlé jízdě v horní zledovatělé části na třetím místě. Angel Collinson (USA) v celkovém žebříčku je stále na prvním míste i přesto, že skončila na osmá.

 
Snowboard Ženy

Margot Rozies (FRA) neměla zrovna ty nejlepší světelné podmínky, ale i přesto odjela luxusní jizdu, která byla rychlá a plynulá se dvěmi odjetými dropy v dolní sekci. Druhé místo obsadila Shannan Yates (USA), která vytvořila opravdu kreativní lajnu v prostřední sekci a ustála své skoky. Maria de Bari (USA) skončila na pódiu sice jako třetí, ale první v celkovém žebříčku.

Men Ski:

1: Dennis Risvoll (NOR) / 2: Aurélien Ducroz (FRA) / 3: Sam Smoothy (NZL)

Snowboard Men:

1: Flo Orley (AUT) / 2: Emilien Badoux (SUI) / 3: Christian Schnabel (AUT)

Women Ski:

1: Christine Hargin (SWE) / 2: Lorraine Huber (AUT) / 3: Eva Walkner (AUT)

Snowboard Women:

1: Margot Rozies (FRA) / 2: Shannan Yates (USA) / 3: Maria DeBari (USA)


TO NEJLEPŠÍ Z ROLDAL ZDE >> YOUTUBE

Další zastávka Fieberbrunn, AU

Zbývají ještě dvě zastávky závodu Freeride World Tour 2012 do vyhlášením mistra freeridu pro rok 2012, který bude vyhlášen ve Verbier koncem Března. Další zastávka míří do střediska Fieberbrunn v Rakousku a závod začíná už 10 Března.


Pro více info a kompletní výsledky navštivte FreerideWorldTour.com.
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS