SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
FWT ohlašuje program závodů na rok 2012

FWT ohlašuje program závodů na rok 2012

opět Ti nejlepší z nejlepších

Vloženo: 23.11.2011
Letošní rok se opět utkají jedni z nejlepších freeriderů světa v kolotoči závodů Freeride World Tour o titul světového šampióna. Že to bude zase pořádný masakr, tak o tom nikdo vůbec nepochybuje. Takže mrkněte na rozvrh a nezapomeňte sledovat aktuální dění kolem závodů také na powderline.cz.
© Nissan Russian Adventure / J Hadik
© Nissan Russian Adventure / J Hadik
OutdoorGames.fr©NISSAN WINTER OUTDOOR GAMES 2008
OutdoorGames.fr©NISSAN WINTER OUTDOOR GAMES 2008

Verbier, SUI - 23. listopadu 2011 - S podporou dlouholetého partnera Swatch, Freeride World Tour vstupuje do své páté sezóny a upevňuje si tak svou pozici na samém vrcholu závodního freeridingu. Vedle Chamonix Mont-Blanc je v Rakousku nejlépe střežený tajemný resort Big Mountain, Fieberbrunn a nová skandinávská zastávka tour Røldal v Norsku. Nejlepší freeskieři a snowboardisté na světě se pak sejdou na finále sezóny na legendárním Bec des Rosses ve Verbier, která je stále největší a nejprestižnější soutěží ve freeridingu na naší planetě.

Závodní freeriding se v průběhu posledních čtyř let rychle vyvíjel. Profíci dávají skály, skoky a šlapou do toho se stále větší intenzitou. Opět jsme zvědaví na pokrok v roce 2012 a zejména na to, jak se staří pardálové v big mountain branži poperou s novou vlnou mladých talentů.

Na startovním roštu se představí big mountain specialista a dvojnásobný mistr světa Aurelien Ducroz, zběsile rychlý a plynulý jezdec Reine Barkered, oblíbený syn z Zermattu - Samuel Anthamatten a temperamentní Henrik Windtsedt. Díky rychle se rozvíjející dámské lyžařské scéně se budou opět posouvat hranice s úřadující mistryní světa Janette Hargin. Bojovat s ní budou Angelem Collinson USA a kiwi riderkou Janina Kuzma.

Xavier de le Rue, který je všeobecně uznáváný jako jeden z nejlepších na světě. Velmi všestranný snowboardista se bude nepochybně snažit získat zpět svůj titul. I když rakouská parta Mitch Toelderer a Flo Orley, stejně jako nadějný nováček Schnabel by mohli dost zamíchat pořadím. Švýcarská riderka Anne-Flore Marxer budí dojem svým světovým titulem na první pokus, ale bude čelit tvrdé konkurenci z Německa Aline Bock a poli holek z obou stran Atlantiku.

Freeride World Tour vítá Swatch jako hlavního sponzora a partnera spolu s rostoucí řadu partnerů z lyžařského průmyslu - Scott, Dakine, Marker, Powderhorn, KASK, Snowpulse a Teko..

"Tato pátá sezóna slibuje mnohé. Výkony jezdců se zlepšují každý rok a budeme nepochybně svědky dalšího progresu v roce 2012. Máme zde vůbec první norský tour-stop, kde budeme úzce spolupracovat s velmi zkušenou skupinou místních organizátorů a budeme zahajovat Expo a Test na třech turné -. Chamonix Mont-Blanc, Fieberbrunn Verbier. Budeme i nadále aktivně podporovat 30+ kvalifikačních skupin FWQ po celém světě a podporovat novou generaci jezdců se třemi juniorskými zastávkami. Také jsem nadšený, když vidím Swatch společně s námi stejně jako mnoho partnerů z lyžařského průmyslu. " Freeride World Tour zakladatel a organizátor Nicolas Hale-Woods.
 
 2012 Freeride World Tour (FWT):


1. Freeride World Tour, Chamonix Mont-Blanc 2012 by Swatch

Datum: 21- 27 January; Location: Chamonix (FRA)
Disciplína: Men's and Women's Ski and Snowboard


 2. Freeride World Tour, Røldal 2012 by Swatch

Datum: 25 February - 01 March; Location: Røldal (NOR)
Disciplína: Men's and Women's Ski and Snowboard


 3. Freeride World Tour, Fieberbrunn 2012 by Swatch

Datum: 09 -15 March; Location: Fieberbrunn (AUT)
Disciplína: Men's Ski and Snowboard


 4.Freeride World Tour, Verbier 2012 by Swatch

Datum: 24 March - 01 April; Location: Verbier (SUI)
Disciplína: Men's and Women's Ski and Snowboard
 
Freeride World Tour zastávky v Rosa Khutor-Sochi (Rus) a North America stále nejsou potvrzeny.
 
 

Fotky: click here pro vysoké rozlišení  nebo here pro černo bílou variantu..

 
 
Zdroj: Freeride World Tour oficiální media info
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS