SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
FWT na Mont-Blanc Chamonix a Courmayeur

FWT na Mont-Blanc Chamonix a Courmayeur

Druhá a třeti zastávka FWT ve Francii , Mont Blanc

Vloženo: 03.02.2012
Další zastávka FTW si to nasměřovala do Francie, do střediska Chamonix a poté hned na třetí závod v pořadí do střediska Courmayeur. V Chamonix rovněž začal Freeride World Tour Juniors by Dakine.





Swatch Freeride World Tour, Chamonix-Mont-Blanc 2012
Dates: 21- 27 January; Location: Chamonix (FRA)

Vítězství v lyžařské kategorii si náležitě zasloužil Sam Smoothy z Nového Zélandu, který bojoval po kvalifikacích, ale předtím se zraněním v posledních několika sezónách. Dokázal tak, že vytrvalost se vždy vyplácí a dosáhl na horní příčku stupně vítězů.

V mužské snowboardové části jsme mohli vidět lokálního jezdce z Chamonix "Douds Charlet", který se umístil na prvním místě následován nováčkem Ralph Backstrom z USA a dále pak francouzským jezdcem Aurelien Routens na třetím místě.

Američanka Jackie Paaso nadchla všechny jedním ze svých svých skoků v dolní části hory, kterým si zajistila tu nejlepší pozici a obsadila tak první místo v kategorii žen. Na druhém místě se umístila američanka Collinson Angel z US a poté Kuzma Janina z Nového Zélandu.

V kategorii SNB žen vyhrála americká jezdkyně "Maria Debari": "Nečekaal jsem, že bych mohla vyhrát nad všemi tady, ale musím říct, že se mi opravdu vydařila jízda, při které jsem trefila svou předem vybranou lajnu." Na druhém místě se umístila francouzská jezdkyně Margot Rozies, která zahájila sezónu ve skvělé formě. Na třetí pozici nakonec Shannan Yates, které se lajna také opravdu povedla.


SKI MEN:
1 SMOOTHY SAM NZL
2 BARKERED REINE SWE
3 WHITE-ALLEN OAKLEY USA

SKI WOMEN:
1 PAASO JACLYN USA
2 COLLINSON ANGEL USA
3 KUZMA JANINA NZL

SNB MEN:
1 CHARLET JONATHAN FRA
2 BACKSTROM RALPH USA
3 ROUTENS AURELIEN FRA

SNB WOMEN:
1 DEBARI MARIA USA
2 ROZIES MARGOT FRA
3 YATES SHANNAN USA

Nejlepší jizdy Chamonix-Mont-Blanc na >>YOUTUBE.

Po Chamonix Mont Blanc se Freeride World Tour přesouvá s ješte rychlou zastávkou v Courmayeur-Mont-Blanc v Italii  jakožto třetím závodem ski a snb mužů.

 
Swatch Freeride World Tour, Courmayeur-Mont-Blanc 2012
Dates: 24-29, January;  Location: Courmayeur (ITA)

SKI MEN:
1 AMACKER RICHARD SUI
2 SMOOTHY SAM NZL
3 ANTHAMATTEN SAMUEL SUI
4 DUCROZ AURELIEN FRA

SNB MEN:
1 BACKSTROM RALPH USA
2 ZIPSER MAX AUT
3 CHARLET JONATHAN FRA
4 STENTIFORD JAMES GBR


Druhý ročník Freeride World Tour Juniors by Dakine rovněž začal tento týden v Chamonix-Mont-Blanc. Tuto sezónu pro juniory ve věku 14-17, kteří budou růst v žebříčku v závislosti na jejich bodech ze tří soutěží a to Chamonix-Mont-Blanc, Fieberbrunn a Verbier. Vítězové budou oznámeni ve Verbier v březnu. Jako bonus budou mít junioři k dispozici několik workshopů, kde se budou učit o bezpečném pohybu na horách v doprovodu známých osobností.

Nejlepší jizdy Juniors Chamonix-Mont-Blanc na  >> YOUTUBE .

Text: D.K.

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS