SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
White Line film

White Line film

Premiéry v Praze a Ostravě

Vloženo: 08.10.2012

Vzrušení, adrenalin, volnost… to vše dohromady tvoří jedinečný a neopakovatelný zážitek. A bílá lajna, kterou za sebou nechávají, je nesmazatelným důkazem, že pokořili panensky zasněžené pláně hor…

Foto: Nicklas Erik Höglund

Nový český sportovní dokument White line z dílny Alternative.NOW v 50 minutách spojuje životy vybraných českých jezdců, mapuje jejich odlišný charakter, ale stejný přístup k horám a ukazuje jednu společnou vášeň: svobodu a čerstvý prašan. Každý z nich je vždy připraven hledat nejrůznější způsoby a prostředky, jak se na vrchol hory zase vrátit.

     Natáčelo se celkem ve 28 nejrůznějších lokacích – Česká republika, Slovensko, Slovinsko, Bulharsko, Rakousko, Švýcarsko, Francie, Švédsko a Norsko. A ačkoliv intenzivní natáčení začalo v roce 2010, jeho počátky sahají o dva roky dále…

     Režisér a kameraman Tomáš Galásek, který se k freeridingu jako takovému dostal před pěti lety, se dvě sezóny mezi ridery orientoval a začal si mezi nimi vybírat lidi, se kterými by chtěl jednou natočit film. Při té příležitosti si s nimi pár záběrů natočil s tím, že už v té době věděl, že je v budoucnu ve svém filmu použije. Samotné natáčení se pak rozjelo na podzim roku 2010. Film měl být původně hotov ještě tentýž rok, ale počasí v Evropě natáčení nepřálo, a tak se muselo posunout do roku následujícího… Letos tedy konečně White Line spatří světlo světa.

     Film White Line vznikl z prostého důvodu. Ukázat lidem něco víc než, než videa nadupaná ježděním, skoky a krkolomnými pády – odhalit pozadí freeridingu, ukázat lidi, kteří na lyžích stojí a seznámit diváky s jejich životními příběhy.

     Cílem filmu je ukázat vše, co freeride v Čechách nabízí. Měl by ukázat různorodost lidí i stylů. Ve filmu se objeví jak jezdci obou pohlaví a různých věkových skupin, freeride, freestyle, telemark, lidé, kteří si dokáží freeridingem vydělávat, i ti, kteří pracují v podstatě jen proto, aby mohli vyjet do hor. White Line ukáže lidi, kteří, ačkoliv z různého prostředí, odlišného způsobu života i jiného vyznání, milují stejný sport. Jsou to lidé, kteří si ve svém životě dokázali najít svou cestu k horám…

     Ve filmu spředstaví Simona Hrstková, Marek Macháčka, Jiří Lausecker a mladé freeridové nadšence, alias Status Normal (Petr Milerski, Lukáš Bílko, Lukáš Niemczyk, David Sztefek).

Premiéra filmu White Line bude dne 15. října 2012 od 20:30 v kině Lucerna v Praze. Druhá premiéra je naplánována na začátek listopadu v Klubu Atlantic v Ostravě. Zároveň hned po pražské premiéře putuje film na Filmový festival zimních sportů, se kterým objede celkem 100 měst České republiky. Pokud chcete vědět, kdy bude film promítán právě ve vašem městě, sledujte naši facebookovou stránku facebook.com/whitelinemovie.

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS