SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
K2 kemp

K2 kemp

Pohoda ve freeski stylu

Vloženo: 17.04.2010
Firma K2 pořádá již několik let vždy ke konci sezóny, čili v polovině dubna, K2 KAMP pro své distributory, jezdce a obchodníky. Místem konání byl vždy Mt. Baker v USA. Letos se stany rozbalily ve středisku Ifen v Kleiwalsertalu na Německo-Rakouském pomezí (15 km od známějšího Oberstdorfu).

K2 camp
K2 - JT Holmes

Firma K2 pořádá již několik let vždy ke konci sezóny, čili v polovině dubna, K2 KAMP pro své distributory, jezdce a obchodníky. Místem konání byl vždy Mt. Baker v USA. Letos se stany rozbalily ve středisku Ifen v Kleiwalsertalu na Německo-Rakouském pomezí (15 km od známějšího Oberstdorfu). Z Čech vyrazila čtrnáctičlenná grupa tvořená ředitelem, manažery, prodejci a jezdci. Za SNB sekci Petr (Mein Freund) Marčík a Ondra Bauer, za lyžaře Robin Holub, moje maličkost a nová posila teamu, raketa nebo spíš mixer od Vrchlabí, Pepe Kalenský. K2 tak pod svými křídly má nejsilnější české freestylové duo.

Ale zpět ke kempu. Ten probíhal od neděle do středy, přičemž v neděli zkončila sezóna, takže se lanovky točily jen pro nás. Forma kempu zahrnovala jakýsi nenásilný teambuilding pro všech 250 účastníků. Všechny soutěže a další možnosti získání bodů byly dosti netradiční (ukradni přes noc pořadatelům kulichy, buď ráno první na kopci a dokaž to, postupně vyřazovací závod v pití piva na ex a běhu, závod pivopárkový, na dětských motorkách, atd.), nepovinné a těžce v pohodě. První team vyhrál kemp a dopravu na něj příští rok gratis, zbytek si odnesl ceny v podobě sněžnic, lyžáků full tilt, bot adio, oblečení, vaků na lyže, ... každý účastník vyfasoval lyže nebo prkno z limitované edice K2 Kempu 2010.

Večer samozřejmě patřil parties, každý den v jiném stylu. Jednu obohatila jízda na elektrickém býku, druhá byla v rocker stylu, třetí ani nějak nevím. Po celou dobu byly k dispozici venkovní vířivky a indor mini rampa na skate. Abych nezapomněl, spaní bylo ve třech velkých stanech na lehátkách, trošku připomínající utečeneký tábor. Problém nastal pouze první noc ráno, kdy asi ve 4 hodiny došla nafta ve fukaru s topením. Takže trošku mrazec.

Na ježdění byl k dispozici hodně mini park a pak pláně pod horou Ifen (1300 - 2000 m n.m.). Sníh klasicky jarně vždy přes noc umrznul a během dne polevil. Dolní partie už byly spíš na golf nebo bike. Takže o ježdění to moc nebylo. My jsme si hajkli skoro až na topík, několik metrů férového lezení v lyžákách po skále, a sjeli na druhou stranu hory. Tady byl skoro až dolů firn. Dole pak holo. Topit se v prachu, dalo by se vymyslet něco spotů. Závěr dne pak venku ve vířivkách.

A nakonec to hlavní. Testovali jsme i modely na sezónu 2010/2011. Kompletním redesignem prošla řada Factory a vše se točí okolo rockeru, který obsahují všechny modely. Neznám rozměry, takže se možná pletu, ale zdálo se mi, že Hell Bent i obSETHed lehce přibraly v pase. Výhody oproti loňsku zvětšeného rockeru člověk na ledu nebo firnu moc nepozná. Možná lyže trošku víc točí. V prachu ale jistě přijde k dobru. Řada Backside prošla jen drobnými změnami a je ještě hezčí. Vzhledem je u mě ale jasným vítězem Hell Bent. K otestování byl i prototyp Pontoonů na rok 2012. Jiná špička, pata, celkově trošku jiné proporce.

Na podobné akci jsem byl poprvé a dofám, že né naposled. Obzvlášť pokud další ročník bude zase v Americe :-) Ikdyž terény kolem Oberstdorfu by stálo za to prozkoumat. Z Prahy je to sem 550 km skoro pořád po dálnici. No a politika K2 je mi po kempu ještě jasnější - dělat lyže a prkna pro lidi, pro které je ježdění mnohem víc než sport.
 
Autor: Dominik Brožek
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS