SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
ISPO 2012

ISPO 2012

Vloženo: 09.02.2012
Tak jsme se letos jeli opět podívat na ISPO do Německého Mnichova. A co se dělo si v kostce přečtete v následujícím článku. Bylo toho více, než můžeme vmáčknout do jednoho článku. A tak budeme postupně uvolňovat galerie fotek, které Vám trochu břiblíží co se chystá a co nás nemine.
Pavel Mejsnar - Scott
CoreUpt stánek
Ymli kolekce

Jako každý rok, tak i letos se na mnichovském výstavišti konal mezinárodní veletrh sportovního zboží ISPO. Od 29. ledna do 1. února se sem sjelo přes 800 vystavovatelů z celého světa, aby předvedli své novinky na následující sezónu. Tuto akci jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít a tak Vám přinášíme několik našich dojmů z návštěvy Mnichova.

Na místo dorážíme v sobotu večer, den před zahájením veletrhu. Máme za sebou den lyžování na Krippensteinu a marně se snažíme najít ubytování za přijatelnou cenu. Nakonec končíme klasicky na parkovišti, bilance 1 škoda fabia, 3 lidi, 1 spacák. Únava naštěstí brzy vítězí nad nepohodlím a tak jsme následující ráno připraveni vyrazit na prohlídku veletrhu.

Máme v plánu strávit zde pouze jeden den, což samozřejmě nestačí na pečlivé projití všech 16 pavilonů. Jsou ale celkem přehledně rozděleny podle sportovních odvětví, takže si zde každý najde to své - v našem případě je to lyžování a snowboarding. Stánky jednotlivých značek se značně liší, někde je to koutek s rozlohou pár metrů čtverečních, jinde dvoupatrový hrad. Samozřejmě nechybí spousta propagačních materiálů, občerstvení a celebrity ze světa sportu, které přijeli podpořit své značky. Svoje snowboardy sem přijela ukázat freeridová star Jeremy Jones, výrobce čepic a funkčního prádla všeho druhu Kask, se letos představil v plné sestavě - Kaj Zackrisson, Sverre Liliequist a na stánku byl také k vidění Stian Hagen.

No a konečně k samotným novinkám - svých promodelů se dočkali Sean Petit u K2 skis s lyžemi Pettitor nebo Sage C. Alosa s Atomic Automatic. Další promodel vyvinul Sammy Carlson ve spolupráci s Apo skis. Překvapením pro mě bylo množství nových stoupacích vázání, představili je např. Scott, Atomic a Salomon s modely Tracker a Guardian. Po prozkoumání výrobků však zjistíte, že kromě barevného designu se v ničem neliší. Tyrolia přišla s vázáním Adrenalin, které se v budoucnu pravděpodobně objeví pod značkami Head a 4FRNT. Novinek zde bylo samozřejmě daleko více, ale tyto mi nejvíce utkvěly v paměti. Zajímavosti se udály také ve světě sponzoringu. Asi nejzajímavější mi přišel přestup Candide Thovexe k Faction skies.

Poprvé se na ISPU představila také nová česká značka freeski lyží Ymli, se svým portfoliem rozšířeným o parkový model Myth. Celá kolekce z mého pohledu působila velmi uceleným dojmem a to hlavně po designové stránce. Dále potom kvalitní zpracování celé kolekce dává tušit, že na trh přichází rozhodně silná značka s portfoliem kvalitních lyží.
 

Svou část zde měli také výrobci lavinového vybaveni jako Arva, Snow Pulse nebo ABS. Novinkou je, že firma Snow Pulse vyvinula nový batoh ve spolupráci s firmou Scott. V tomto batohu bude vyjímatelný systém Snow Pulse, který bude možno vložit pouze na dobu výletu za prašanem. Více informaci přineseme v samostatném článku v průběhhu sezóny.

Člověk by neřekl, jak moc může být chození po pavilonech vyčerpávající. Smekám přede všemi, kdo tam vydrželi od začátku až do konce, mě jeden den bohatě stačil. Berte teto článek jako malou ochutnávku, v dalších článcích se můžete těšit na představení jednotlivých značek spolu s fotogalerií.
 
 

Autor: David Sedlák, Foto: Jirka Zelinka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS