SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Vánoční trip Montafon

Vánoční trip Montafon

Vloženo: 15.01.2013
Jako již tradičně na Vánoce vyrážíme do Arlbergu,který svou nadílkou nikdy nezklamal a tak rozhodnutí bylo jasné. Zájem o tuto akci narůstá a tak bylo nutné vypůjčit dvě auta místo jednoho. Parta tímhlenarostla o 6 dalších členů.



Vyrážíme na 6 denní trip a před námi je cca 1000 km, které v obytku ubíhají celkem rychle, jízda jako ve vlaku.  Spotřeba cca 16l/100km nikoho neudiví a tak zastávky jsou více než časté.  Po příjezdu rychle uleháme a čekáme na druhou partu, která doráží se 7 hodinovým odstupem. Ranní mrholení mnohé odradí, ale já jako ortodoxní rider se oblékám a s menší skupinou vyrážíme na průzkum.

Situace není vůbec růžová, ledové vyfoukané desky, na které začíná sypat velmi mokrý sníh. Držíme se v horních partiích a bereme to spíš jako rozježdění, protože podle předpovědí má začít sypat na full.  To se ke konci dne také děje jenomže teplota je pořád hodně vysoko. Jako jediný se rozhoduji sjet až na parkáč po sjezdovkách. Toto rozhodnutí mě stálo kompletní promoknutí, v dolních partíích totálně pršelo. No rychlá vzpruha nálady v kulaťáku pomocí 4 wissebierů udělala své a bylo i vysušeno.

Ranní nástup na 10 nás překvapil čerstvým powderem i na parkáči , a tak v plném očekávání dáváme další den v super sněhu, který se sem tam připomene krustičem. Tak to pokračuje další den až do neděle, kdy si vybírám menší dropík, který se stal pro mě osudným. Rentalové vázko mě nekompromisně vyslalo do kotrmelců. Jedna z lyží se rozhodla vyrazit později a cca po 20 m mě trefuje do levého žebra, které to nedalo a zlomilo se (následné info z rengenu). Fidel hecuje "Jeremy Jones" hike a nikdo se dobrovolně nehlási. Takže s ním musím jít já. Dávám 3 brufeny 400 a šlapeme po čtyřech na lajnu, kterou tady vidíte na levé straně. Za tu námahu to rozhodně stálo I když "Jeremy" nasadil pekelné tempo a "Xavier" měl problem ho stíhat.

Další dny parta jezdí a já se snažím dostat alespoň na sjezdovky. Brufeny už nepomáhají. Fiďas se Zemičem montujou svoje mega drahé split boardy (cena přes 20 tisíc za tyto hračky - samozřejmě levněji na HonkyTonk.cz , no zlaté lyže ) a davají si si super pojezdy a pochody v oblasti Montafon–Silvretta Nova.

Den před silvestrem jsme se celkem rozjeli a když končíme ve 3 ráno, mám pocit že je 11 večer. Boďa jako DJ a její "Hamburger" ozvučoval karavan, ve kterém si nikdo nedovolil usnout. Samotný Silvestr byl už spíše slabší odvar předešlého dne.

V průběhu tripu jsme bojovali trochu s nastavením karavanů a tak problémy s vodou, topením byly na denní pořádku, sprchami v kemplech atdd… , ale party  v těchto dvou ponorkách to zvládly i když o ostré chvilky nebylo někdo nouze.

Díky Grobemu se můžete mrknout na tyto super fotky, davá na full jak na SNB tak s foťákem , ale toto můžete zhodnotit sami.
 
galerie: zde 
 
Autor: Martin Knybel
  
 
 
 
 
 

 
 
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS