SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Slovensko veekend.

Slovensko veekend.

Vloženo: 27.01.2010
Protože v Beskydech ještě pořád není dost sněhu na nějaký ten freeride, tak jsme se rozhodli vyrazit na Slovensko. Předběžné  zprávy od Wlada byli pozitivní, takže jsem se dlouze nerozhodovali.


V sobotu tedy ráno vyrážíme ve složení, já a Meža v jednom autě a druhým autem jede Maďar, Honza, můj tatík, Pavel a Venca.  Na Vrátnou přijíždíme jako první, chvíli po nás přijíždí Vlado, Peťo a Boris. Sedáme na lanovku a jedem do Snilovského sedla, odkud už musíme po svých. Máme namířeno na Kriváň. Počasí je luxusní, dole mraky a nahoře azurič, takové počasí tady nebývá často. Na Kriváni jsme strávili docela dost času focením dropů, Mežovi se podařilo hned z první skály dopadnout na šutr a zničit tak svoje zbrusu nové lyže značky Choc.  Až už není co dropovat a všechen čerstvý sníh je rozježděný, tak se přesouváme občerstvit do hospody u lanovky. Po krátké pauze se vydáváme na Hromové, odkud si dáváme předposlední jízdu. Ve žlabu je sněhu dost, ale dole v lese už je to slabší, daří se nám sjet po Janošíkův skok a odsud musíme pokračovat pěšky. K parkovišti je to odsud asi třiceti minutový hike převážně potokem. Další den máme namířeno do Jasné. Z české části výpravy zůstávám jen já a Meža ostatní jedou domů. Meža zařídil spaní u kamarádky v Žilině, večer jsme se trochu společensky unavili a v 7 ráno jsme vyrazili do Jasné.

V Jasné už na nás čekal Vlado a Peťo. Počasí bylo jako předešlý den, takže už zase azurič. Vydali jsme se tedy nahoru, na Koňském Grůni jsme se ještě potkali se Stankou a Stanem. První jízdu jsme se rozhodli zkusit jižní stranu Chopku, to nebyla ideální volba, sníh tam byl ufoukaný na totální beton. Zašli jsme na kamenku na zelňačku a Hurá do Děreší. Tam byla situace úplně jiná, najednou jsem si připadal jako bych se ocitl na Aljašce, nebo na Děreších. Všude spousta prachu, místama byl trochu ufoukaný , ale ne úplně do tvrda, prostě luxus. Tady jsme stihli dvě jízdy a bylo na čase se vydat zpět  směr ČR, ale jelikož má zase něco nasypat, tak počítáme s brzkým návratem do této lokace.


autor článku: Viktor


celou foto galerii naleznete na 3limits.sk: http://www.3limits.sk/zimna-fotogaleria/vratna-a-jasna-23.-24.2.2010

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS