SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Poslední slovenský powder

Poslední slovenský powder

Aneb jeden den na Vrátné a bylo po všem

Vloženo: 31.03.2010
Následně přichází zpráva, že se zastavuje lanovka na Chleb kvuli nějaké technické odstávce. V tu dobu jsem už podrobně sledoval na internetu předpovědi počasí, které na konci týdne nevypadalo vůbec dobře. Zdálo se, že přijde velké, ale opravdu velké oteplení. Proto jsem neustále psal Wladovi, jestli nemá informace o puštění lanovky, protože o víkendu by to už nemělo smysl. Pomalu jsem se začal modlit i ke všem možným pohanským bohům a skoro vykonával tajné pohanské rituály, jen aby to pustili.


A stal se zázrak, na webu Vrátné se objevila informace, že to pustí zřejmě ve čtvrtek. Po značných zkušenostech jsem raději vyjel trošku později, co kdyby jenom přeci. Šance, že se lanovka nerozjede byla vcelku velká, protože den předtím bylo ohlášení umrtí snowboardisty na Polodňovém Grúni. Ráno kontroluju web a už vidím urolbovanou Oštěpku, tak všechny popoženu a už jedeme. Cestou nabíráme Mojcu a jedeme takovou malou rally směr SK.

Na parkingu jsme kolem 9:10 se spotřebou asi 9 litrů, protože jsem pašíkovi prohnal snad všechny pavučiny co tam od výroby pavouci nakladli. Obouváme lyžáky, kasa lístek a běžíme nahoru. Máváme na všechny strany, protože tam bylo nesčetně známých a už se vidíme v kabině, jenže ejhle… Na kabinu byla fronta až ven… No to jsem na Vrátné ještě snad nezažil…

Po krutém vystání fronty jsme se šťastní dostali nahoru a usoudili, že první jízda pod lanem je nesmysl, protože tam už snad nebylo volné místečko na naše oblouky. Proto míříme na Oštěpku, kotvou nahoru a pak dozadu do žlabů pod Hromové. Neuvěřitelné bylo množství sněhu a žádná lajna… Nechápeme to nikdo co se tady stalo, odkud to všechno „bílé svinstvo“ spadlo, ale to je nám jedno a tímto směrem jsme jezdili celé dopoledne a dali to ještě různými sjezdy 4x.

Pak byl bufet a následovaly sjezdy druhou stranu směrem k vodárně, ale to už bylo dole hodně dost mokré a po posledním sjezdu přes hřebínky mezi kraviarským a vodárenským žlabem s konečným sjezdem k vodárně a dojezdem po listí na parking jsme ukončili powder day na Vrátné.

Klikoš


Gallerii naleznete zde:
http://www.powderline.cz/cs/galerie/fotogalerie/posledni-slovensky-powder/

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS