SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Pojďme do stínu

Pojďme do stínu

Nev-Dama trip Kitzbühl a okolí

Vloženo: 18.03.2010
A zase Sport Gastein. Toto téměř mýtické místo nám nedá spát a tak se sem vracíme již poněkolikáté. Sedíc v Hyundai ix55 Máry Čepicy jsem nocí přemýšlel, co nás opět čeká a nemine. Z ničeno nic je ráno a my opět obdivujeme krásy údolí Bad Gasteinu.



Projíždíme pomyslným “peklem“ do našeho ráje. Scenérie je opět úchvatná. Azuro, prašan a absolutní pohoda. Okamžitě se oblékáme a snad první kabinou vyjíždíme na Kreuzkogel 2686m. Na parkovišti se k našemu powderline gangu přidal Fiďas s Hankou a Pavlou. Prášíme, užíváme plnými doušky. Bráchové Knyblové opět sázejí ty nejvyšší skály co jsou k mání. Snad ani nemá cenu rozepisovat tuto chvilku absolutního štěstí a pohody.

Tak končil den a my se ubírali k našemu dočasnému domovu do Kitzbühelu. Přístřeší nám opět poskytla cestovní kancelář NEV-DAMA, za což ji patří velký dík. Co nás však čeká tam nikdo nechápe. Ráno jsme zjistili, že je sice azuro, ale skoro žádný sníh a tak se vydáváme směr ledovec Weisse. Nic méně si dole pod ledovcem nevšimneme upozornění, že ledovec je zavřený kvůli silnému větru. Takže zbytečná projížďka a valíme zpět do Kitzu. Tam teplo. Takové teplo, že Klikoš pronese na parkovišti bájnou větu: „Kluci, pojďte aspoň do stínu“. I přes takovéto překážky jsme vytvořili trochu materiálu a hlavně si pohodově zajezdili.

Psal se den třetí našeho tripu. Nálada nevalná, ale piva a hruškovice bylo dost, takže to šlo. Vydáváme se tedy opět na Weissee. Tentokrát jsme ovšem byli úspěšní a čekalo nás nádherné počasí. Sněhové podmínky ovšem opět zlé. Vyfoukáno bylo až na kost a i po nočním sněžení prašan téměř žádný. Nic méně tam měli kluci jednu výzvu v podání výstupu na štít u horní stanice sedačkové lanovky (je tam pouze jedna). Takže se jali k výstupu. Netrvalo dlouho a byli na místě odkud již bez lezeckého vybavení nebylo možno pokračovat. Jejich úžasný sjezd na několik málo opravdových oblouků můžete vidět na fotkách v galerii. Den se chýlil ke konci, když sem se hecnul a vyšlápl si také jeden žlábek s Marou. Nic méně kombinace ledu a Dynastar Legend XXL mě tvrdě ztrestala a já si solidně namlátil. Materiál jsme tedy pořídili a něco také pojezdili.

Poslední čtvrtý den se vracíme s plánem navštívit opět Sport Gastein. Jenže po zralém uvážení to obracíme směr ČR a valíme domů. To je celé proti srsti Martovu Knyblovi, který nás proklíná snad ještě když čte tento článek. Takže sorry kámo, příště určo pojezdíme. Peace!!!
 
 
Jirka Zelinka

Galerie z tripu ve Sportu a Weissse:
http://www.powderline.cz/cs/galerie/fotogalerie/pojdme-do-stinu/









 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS