SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Montafonič  -  trip 2

Montafonič - trip 2

Vloženo: 15.04.2011
Začátkem týdne mi   volá Medvěd Igor,   který mi sděluje, že v pátek vyráží na Montafon, jestli jedu taky a vezmu   našeho transpíka ,aby mohla jet pořádná banda. Jelikož jsem byl už domluvený s partičkou White Line na natáčení jinde, nemohl jsem mu hned odpovědět. Nakonec   jsme se rozhodli , že nějaký záběr natočíme na Montafonu  a trip byl na světě.


Parta ve složení Igor, Vojta & Knybel Brothers  a v druhém autě Palo, Petra, David  vyráží už v pátek, zjišťují situaci a dávají nám info o podmínkách. Podmínky se zdají být super,  tak hned na druhý den vyráží i osada transpíku ,který je maximálně přeplněný. Odjezd se ještě trochu protáhne ve Výškově , kde čekáme na kameramana Hrušu, čas si krátíme na místní diskotéce, kde se chlapci jako Viktor, Reno, Buko, Sláva a Pája dostanou do solidní náladičky , že se jim skoro nechce odcházet. Poslední zastávka je v Brně na hlaváku , kde vyzvedáváme Filipa,  který tam už čeká asi 4 hodiny a konečně vyrážíme směr Montafon. Cesta utíká celkem rychle, jelikož je v autě o zábavu postaráno,chvilkami nestačím zírat co se tam všechno děje, ale sranda musí  být! :D

V neděli okolo 10 dopoledne  jsme na místě, vykládáme věci  na hotelu  a vyrážíme na lanovku. V nižších polohách byl sníh trošku mokrý, ale jakmile jsme vyjeli  nahoru tak jsme byli nadšení . Krásný prachový sníh a spoustu neprojetých  míst  kolem nás. Jezdili jsme lajnu vedle lajny . Ke konci dne jsme se přesunuli  do jiné části střediska, kde jsme potkali i zbytek party. Ostatní  znali středisko už více tak věděli  co nabízí a kam jít. Na závěr jsme den zhodnotili na prosluněné terasce u piva, poté následoval  12 km dlouhý sjezd po rozbředlé sjezdovce dolů  do vesnice.

Další den ráno vyrážíme nahoru časněji a všichni pohromadě. Jako první jízdu šlapeme  na hřebínek, který je krásně nasvícený a není  tam žádná stopa. Těsně pod vrcholem nám stojí v cestě skála, kterou musíme obejít  traverzem ve svahu, přičemž se pod Viktorem utrhne poměrně velká lavina, která sveze veškerý sníh z celé hory. K lavině okamžitě přijíždí horská služba a nám nezbývá nic jiného než jet v laviništi. Borec  z horské nám nic nevytýká,  jen se ptá, jestli to nikoho nezasypalo a nakonec odjíždí s úsměvem a nálepkou  powder line na čelním  skle skůtru.  Přesouváme se tedy jinde, ať  ještě něco pojezdíme a večer zakončujeme den párty na parkovišti a poté následuje punk na hotelu.

V úterý přichází znatelné oteplení, sníh je mokřejší a těžší . Všichni už mají dost , tak ukončujeme lyžování rychleji a jedeme dolů . Na parkingu dáváme chiil a opalovačku, nějaké to občerstvení Renovým  bůčkem a chystáme se na cestu domů.

text: Lukáš Bilko

foto galerie : http://www.powderline.cz/cs/galerie/fotogalerie/montafonic-trip-2/
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS