SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Korutany trip - Mölltaler Gletscher

Korutany trip - Mölltaler Gletscher

Začátek našeho výletu po Korutanech

Vloženo: 26.12.2010
Předešlý trip do Korutan jsem rozdělili na dvě části a toto je ta druhá - vlastně první protože tímto to všechno začlo. Vyjíždíme v zajímavém složení - rádio Klikoš, Mara tonista, Igor vizionář, Mart, Vojta a David do počtu. Já jedu s Igorem v jeho pěkně zajeté Audi A4 a v průběhu cesty Igor říká několikrát o tom jak ho nikdy nenechala nikde stát...



     Ale co čert nechtělo, to se mělo změnit v brzkých hodinách. Za Vídní zjištujeme, že máme problém s ložiskem kola. U Klagenfurtu si už myslíme, že se snad utrhnul náhon. Tupé rány kov na kov jsou děsivé a nám nezbývá nic jiného, než rozhodnutí kolo opravit :-). David jako nejzkušenější v opravě auta dostal do ruky jediné věci, co se v autě našly – olej, hadra, klič na povolení kola a zvedák. Víc jsem toho ve 3 ráno opravdu neměli. Molltalový powder day byl v ohrožení, tak se David rozhodl plně využít vlastnosti oleje a promazal vse co se dalo. Jednoduchá oprava slavila úspěch. Přes veškeré obavy a velké vibrace dojíždíme na Molltal Gletcher.

     Po úmorné cestě dospáváme na prázdném parkingu. Následně se ve stylu „punk“ převlékáme přímo na parkingu vedle kasy, kde na nás všichni hledí a nechápou z které galaxie jsme přiletěli… Dole je všude sníh a my si říkáme, že to bude mega powder day. Mart tam pobíhá jak blázen a vykřikuje: „Nahoře bude americký powder“!

     Nasedáme do vláčku, který nás doveze až na ledovec a následně do kabinky a už jsme nahoře. Skutečnost je ale trošku jiná než jsme si vysnili. Sníh a celé podmínky jsou tak trošku jak to kulantně říct – no prostě je to trošku ufouklé…

     Ale bereme za vděk co máme a fotíme hned první lainu než začnou chodit okna. Předpověd SnowForecastu vychází a tak fotíme především zatáčky a držíme se u země. Je vcelku dost zima kolem -20°C a když začne foukat a zmizí sluníčko, mizíme do místní restaurace. Zde náhodně potkáváme místního lokála Kaštánka, který nám dává pár tipů pro další dny.

     Odpoledne probíhalo v podobném duchu hledání neufoukaného prašanu, ale vše vcelku vylepšila poslední lajna až k vláčku. Bohužel v nižších partiích střediska je podstatně míň sněhu a je zde dost kamenů – samé "sharks" zde číhají na naše skluznice. Jako záděrů bylo dost, ale počasí se nám odměnilo krásným žlutým večerním světlem a jen tak tak dojíždíme na poslední lanovku.

Mart Knybel a Klikoš

Galerie:http://www.powderline.cz/en/galerie/fotogalerie/korutany-trip-molltaler-gletscher/
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS