SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Jarní Mölltal v prašanu

Jarní Mölltal v prašanu

Vloženo: 11.04.2012
Nemusí sypat, stačí když přifoukne. Tak v podobném duchu jsme si zajezdili na ledovci Mölltal, kam jsme si odskočili na jarní poježdění. A že toho prachu bylo sem tam i pořádně přes hlavu, si můžete omrknout v následujícím článku a galerii. Za objektiv si opět po nějake době stoupl Tomáš Zelinka aka Zelo. Takže mrkněte na to!!!
Kaštan práší
Ať se práší za kočárem.. Foto: tomáš Zelinka

Po třech týdnech „sváření“ za monitorem v kanceláři se na nás dostavily abstinenční příznaky. Taková „powder“ abstinence je Vám hrozná nemoc a tak jsme s bráchou začali okamžitě kutit kam bychom vyrazili. Po počátečním zběsilém několikadenním surfování po webech s počasím, padlo rozhodnutí na rakouský ledovec Mölltal. Vzhledem k tomu, že se letošní zima odehrává ve stylu Severo-západních „powder“ front, nebyla ani ta poslední výjimkou. Tahle fronta měla Mölltal jen lehce líznout a proto mělo být celý prodloužený víkend azurko.

No celou cestu absolutně nevypadalo, že nás čeká něco jako azuro víkend. Totální průtrže mračen nás sledovaly až téměř k Villachu. Ale jen co jsme vjeli do hor, jakoby se otevřelo nebe a po mracích a dešti ani památky. Dalším bonusem bylo, že nás na místě čekal tamní lokál Kaštan nebo taky Kaštánek. Týpek, který se do rodné ČR vrací v zimě opravdu jen zřídka a věnuje svůj život horám. Každopádně by nejspíš nechtěl, abych se tu nějak extra rozepisoval o něm a jeho ledovcové idylce. Tímhle mu každopádně dík moc za luxusní ukázku ježdění na Mölltalu. A Vy, až budete někdy jezdit na Mölltalu a uvidíte ve freeridu někoho jezdit rovně z vrchu až dolů tak vězte, že to prolétá Kaštan.

Největší překvápko nám ovšem přistálo druhý den ježdění. Byl hlášen silnější vítr a lehké sněžení. Místo sněžení dulo jak o život a veškerý sníh směrem od Grossglockneru nám přifoukl do kotle kolem ledovce. No a že ho nebylo málo, to můžete vidět v galerce, kterou jsme stihli při těch orgiích nafotit. Fotek není moc, ale to je doufám pochopitelné. Než sme se rozmysleli, že budeme vůbec fotit, bylo už odpoledne. Naštěstí lajn je tam dost pro každého a tak jsme hledali až jsme našli.

 

Galerka :  ZDE
 
Autor: Jirka Zelinka, Foto: Tomáš Zelinka
 

 
 

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS