SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Jak zakončit sezónu

Jak zakončit sezónu

Pitztal a Kaunoš v plné kráse

Vloženo: 05.10.2011
Letošní sezónu bychom rádi začali lehkou vzpomínkou na tu minulou... Dostal se nám do ruky článek od Honzy Kárníka, který si společne s Wattsonem udělali luxusní trip na závěr sezóny. A že se jim to vydařilo na jedničku, od počasí po ježdění, můžete posoudit sami z článku a taky z galerie. Takže ENJOYY!!!
Rider: Honza Karnik Foto: Wattson
Rider: Wattson Foto: Honza Karnik
Pohodicka po Rakousku

Místo činu: Rakousko - Pitztal, Kaunertal

Datum: 4. -  5. 5.2011

Tak trochu jsem si řikal, že už je na čase narušit tu moravskouslezskou freeridovou hegemonii, alespoň co se reportů týče. Pravda, trvalo to až do konce sezóny, snad to ale i tak aspoň trochu splní účel. Co si budem povídat, letos to s prachem nebylo nic moc, takže když jsem na začátku května zjistil, že bude sypat, hned jsem žhavil komunikační linky a vida, strejda Wattson se chytil.

První den Pitztal. Snídaně ve znamení „jak si z parkovistě udělat obývák“, rozbíjím dvě flašky piva v autě (samozřejmě nedopatřením), což má za následek docela hutnej oder na zbytek vejletu, Wattson uklízí parádně naloženou krkovičku pod auto – prej aby se nám do večera nezkazila. Trochu pozdější nástup na kopec, ale nějak nám to nevadí. Po prvních jízdách, kdy zjišťujeme, že se sněhem to zase tak super není - napadlo asi 10 čísel na zmrzlejší, rozježděnej podklad, chillout na terásce (někde si ten ksicht spálit musime…). Odpoledne ale Wattson nachází efektivní způsob překonání místního plotu, což budí i obdiv přítomných šponů, nacházíme neporušenej prach, nějaký skalky, dáváme jízdu za jízdou, ani se nám nechce z kopce dolů.

Odpolední přesun na Kaunertal, míjíme závoru a vesele stoupáme nahoru. V tom slyším Wattsonův vyděšenej křik „KDE JE MASO???“ no přece pod kolem… Takže nic, po krátký diskuzi otáčíme, navštěvujem místní Spar, kupujem další maso. Večer ve znamení grill party u jezera, najedený a spokojený uléháme do stanu. Ráno kolem 0°C, na pul 9 se přesouváme za sluncem nahoru na parkál, potkáváme Czech alpine ski team v čele Banym a Kitanem, chlapci jezdí už 2,5 hodiny, asi nemaj na permice, vozej se autem z dolního na horni parkoviště.

Kaunertal je plnej parkových krys, prej Spring Classic nebo co… Podmínky nás ale mile překvapují, nacházíme místa s nefalšovaným pudrem a dropujem co můžem. Odpolední koupel v potoce, grilovačka na parkovišti nemá chybu, odjíždíme v 6 odpoledne příjemně unavený směrem domů.

Teď už teda můžu říct, že tuhle sezónu považuju za úspěšně ukončenou. A že ten konec stál za to!

P.S.: Fotky jsou focený mojí nebo Wattsonovou maličkostí takovou malou mrdkou, takže nečekejte žádný zázraky…

P.S.S.: A teď, o 14 pozdějc, tam má znova sypat a ty vocasové už vypínaj lanovky… Nicméně příděl sněhu ve třetím květnovém týdnu nás přesvědčil, taková fronta snad celou zimu nebyla, a jeli jsme sezónu ukončit ještě jednou… Tentokrát na Tux, jen na den, ale i ten stál za to… 40 čísel novýho celkem i prachovýho sněhu (pravda, během dne jeho kvalita vlivem tepla trochu upadala) a na kopci ani noha snad mluví za vše…
 

GALERIE - ZDE

 
Autor: Honza Kárník
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS