SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
White Line premiéra

White Line premiéra

a je to tadýýý

Vloženo: 10.09.2012
Táák a je to konečně tady. Koná se premiéra dlouho očekáváného českého freeride filmu - White Line. Tento projekt režiséra Tomáše Galáska se očekává po dvou letech natáčení a tak se máme opravdu na co těšit. Rozhodně neváhejte a přijďte. A kdo to má daleko do Prahy ať nezoufá, promítat se bude i na Moravě.
Location: Arlberg Photo: Nicklas Höglund
Location: Slovenia, Foto: Petr Milerski

…Stojím na vrcholku kopce bok po boku s podobnými nadšenci. V záři slunce se třpytí čerstvě napadaný prašan. Kontrast s modrou oblohou a tichem je tak dokonalý, že je prakticky nemožné tu situaci jakkoli popsat. Adrenalin stoupá úměrně tomu, jak se blíží začátek téhle neuvěřitelně vzrušující jízdy. Pokynu hlavou a lehkým odrazem prolomím to dramatické ticho a spouštím se vstříc dalšímu nepopsatelnému zážitku po lajně, kterou jsem si vybral. Lyže se zabořují do měkkého prašanu, při každém oblouku prořezávají panensky čistou sněhovou pokrývku a zanechávají za sebou jedinou stopu – bílou lajnu, kterou vykresluji svůj jedinečný podpis, který po mně na této hoře ještě chvilku zůstane…tedy alespoň do následujícího sněžení…

Pokud si přejete být taky u toho, umožníme vám to díky unikátnímu projektu White Line.

White line je filmový snímek o freeridingu, který sněhem a větrem ošlehaný režisér a kameraman Tomáš Galásek natáčel uplynulé dva roky na celkem 28 místech Evropy. Film jedinečným způsobem spojuje životy skvělých českých jezdců, mapuje jejich odlišný charakter, ale stejný přístup k horám a ukazuje jednu společnou vášeň: svobodu a čerstvý prašan.
 
 
Během 50 minut se ve filmu vystřídají záběry zachycující jeden rok života významných osobností českého freeskingu: Simony Hrstkové, Marka Macháčka, Jiřího Lauseckera a mladých freeridových nadšenců z Beskyd (Petr Milerski, Lukáš Bilko, Lukáš Niemczyk, David Sztefek).
 
 
Premiéra filmu White Line se uskuteční v pondělí 15. 10. 2012 od 20:30 v pražském kině Lucerna!
 
Vše o filmu na www.facebook.com/whitelinemovie
 
 
 
 
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS