SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Sezóna v US aneb jak se tam dostat

Sezóna v US aneb jak se tam dostat

Seriál o zimním pobytu Davida Knybla v Utahu

Vloženo: 08.10.2009
V posledním ročníku bakalářského studia jsem s přítelkyní přemýšlel, co dál. Jestli pokračovat v inženýrském studiu, nebo si dát rok pauzu a vycestovat na zimní sezónu za ocenán. Lyžování  v US byl jeden z mých velkých snů a k tomu všemu už jsem nevydržel sledovat různé videa pocházející z těchto hluboce zasněžených končin.  Jelikož jsme měli studia momentálně dost, rozhodli jsme se pro druhou variantu. Takže po úspěšném absolvování státnic jsme vyrazili na 4 měsíce do Anglie, kde jsme makali na velkou cestu do USA!!!!
Salt Lake City - Airport
The Canyons - ski resort
Rocky Mountains US,UTAH
       Já jsem měl na starosti výběr lokality a přítelkyně hledání práce. Jako místo našeho budoucího bydlení jsem vybral dvě destinace, které byly z pohledu ježdění ty nejlepší a nejznámější, a to COLORADO a UTAH. Obě tyto lokality nabízejí ty nejlepší podmínky pro můj nejmilovanější sport, a tak jsme začli hledat práci, respektive moje přítelkyně, tam. Takže “www.google.com“ a jak jen nejjednodušeji to jde, zadali jsme „winter jobs in Utah“ a začalo prohledávání všech odkazů, firem, resortů, pracovních agentur apod. Nakonec jsme narazili na snowmass – který nabízel práci v Aspenu (Colorado) – což nás také zaujalo, ale bohužel už měli uzavřené applications pro cizince, a tak jsme se zaměřili hlavně na Utah.  Přes “snowmass“ jsme získali kontakt na „typose“, co hledal lidi pro střediska v Utahu. Ten konkrétně operoval na adrese “www.snovine.com“.  Kontaktovali jsme ho a pomalu domlouvali detaily – termín příjezdu do USA, výběr střediska, ubytování a hlavně – výběr práce.  Veškeré tyto domluvy probíhaly přes email a v konečné fázi přes telefon.

      Co se střediska týče, rozhodnutí  padlo na středisko The Canyons („www.thecanyons.com“) Park City, Utah. Díky poloze bylo  středisko dobrou strategickou volbou, neboť destinace jako Salt Lake City bylo vzdáleno cca 30 min po highway 80 a k ostaním střediskům jako jako je Alta, Snowbird, Brighton, Powder Mountain do 2 hod., což byl luxus. 
     
      Při výběru práce jsem se jasně rozhodl pro pozici – lift operator (“liftie“) – celý den na horách, ježdění jak se mi  zachtělo, prostě paráda – a ke všemu zadarmo. Takže práce byla,  a teď ještě ubytko přímo u resortu, což nebyla žádná sranda nalézt.

      Po dlouhém hledání a kontaktování ostatních budoucích zaměstnanců rezortu se nám podařilo najít argentýnský pár, který o něčem věděl, a tak jsme neváhali a napsali jim, co mají, kde apod. Po výměně několika mailů a zaslaní zálohy přes MoneyGram bylo ubytko zařízeno, a tak už jen zbýval poslední krok, a to jak se na uvedené místo dostat. 
     
      Po předešlém zjištění, kdy začíná sezóna, jsme zabookovali letenky jak nejříve to bylo jen možné s tím, že rezervace lyží musela proběhnout zvlášť, ale bez větších problemů a bez dalších poplatků. Já jsem měl obal na lyže Dakine na kolečkách, do kterého se vlezly dva páry lyží + lyžáky a jak se ukázalo, obal maximálně splnil svůj ůčel a dopravil mé vybavení na místo bez poškození.

      Dne 30.11. byl naplánován náš odlet směr Utah – Park City. Veškerá lyžařská výbava byla sbalena – peníze v kapse, takže už nic nebránilo vyrazit. Z Prahy jsme letěli do New Yorku, z New Yorku do Salt Lake City, kde na nás čekal po předešlé rezervaci “Shuttle“ (autobus).  Po příletu bez zpoždění jsme nasedli do již zmiňovaného autobusu, který nás zavezl na danou adresu po cca 1 hod. cesty. Při malém bloudění jsmr nalezli náš apartmán, kde nás uvítal již zmíněný argentýnský páreček, který dorazil o 2 dny dříve. My jsme si oddychli a spokojeně ulehli, neboť jsme dorazili v pořádku, a to v cca 1 hod ráno.

...konec první části


David Knybel


PS: Rád odpovím na veškeré dotazy ohledně článku + ostatní komentář je vítán.



2 díl na http://www.powderline.cz/detail/cs/clanky/expedice-vylety/sezona-v-us-2-cast/






 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS