SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Sedláci na Krippu

Sedláci na Krippu

aneb bratři ve freeridu

Vloženo: 10.01.2012
Sezóna je v plném proudu a bráchové Sedláci o sobě opět dávají vědět. No, kde jinde než na powderline.cz. A že to ježdění rozhodně nepodceňují můžete vidět v článku. Pojezd na Krippu stal za to! Takže mrkněte na to!!!


Pro letošní sezonu si farmers zvolili za homeresort rakouský Krippenstein. Po loňské návštěvě nám utkvěl v paměti. Vzdálenost 300km z Prahy zní o moc lákavěji než 5h jízdy… Nicméně máme koupené sezonní permanentky, takže jedna věc v rozhodování se kam za kolik jet odpadá.

Pro začátek tady máme report pořízený v průběhu 3 lyžařských dní za 2 návštěvy. Kvalitu fotek mohla ovlivnit absence fotografa s aparátem.

Obecně o středisku: Leží v Taurách, v solné komoře. Přes relativně malou nadmořskou výšku 2100 m.n.m. nabízí úctyhodný sjezd s převýšením 1500m! Z hlediska množství sjezdovek a vleků je toto středisko dost nezajímavé, takže máme o jedno stádo šponů míň! Prakticky jediná sjezdovka má ale 11Km… Na Horu se dostanete 2ma kabinami. Jedna z mála nevýhod – musíte zde stát a mačkat se, což se někomu může líbit…

Sjezd začíná kratší pasáží nad lesem, která postupně přechází v pohádkový lesík.  Jde o krasovou oblast, takže je třeba dávat pozor na nejrůznější jámy a krátery! Máte zde slušný rozptyl do šířky i bez většího traverzování. Cca 1Km. Orientace není problém. Kromě tyčí v jedné linii je dole cedulemi vyznačený traverz, který vás svede zpět na sjezdovku. V opravdu dobré dny je ale celý prostor dost rychle rozježděný. Přece jen se jedná o top freeridové středisko…

Rodinná atmosféra a příjemní lidé dodávají místu charisma. Třešničkou na dortu je městečko Hallstatt. Musím říct, že to je nejhezčí městečko co jsem kdy viděl. Důkazem světové popularity Krippensteinu jsou podpisy ve Ski lodge nahoře. Chris Davenport, Nimbus crew a mnoho dalších toto středisko nenechalo chladnými.

V době psaní tohoto článku řádí další sněhová bouře, takže se těším, jak si budu zanedlouho pudrovat nos!
 
 
Autor: Filip Sedlák
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS