SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
SCOTT Czech Ride - Lenzerheide

SCOTT Czech Ride - Lenzerheide

Ti nějlepší v Lenzerheide

Vloženo: 03.04.2010
Rok se sešel s rokem a naše redakce se opět vydala směrem do Švýcarska, aby zmapovala a hlavně skvěle jezdecky obsadila jediný český freeridový závod. Ve stínu smutných skutečností ovšem část redakce odjela dříve a tak zde je pohled party, která zůstala na místě. O tom, že naložili jak se na powderline gang sluší a patří, není pochyb!!! Foto obstaral Ondra Bláha.
Simona a Robin
Filip Paseka
The powderline gang

Třetím ročníkem českého Scott Czech Ride se stalo švýcarské středisko Lenzerheide. V posledních dnech před samotným závodem panovalo více než jarní počasí a i přes severní stěnu hory Rothorn, byl samotný start závodu v ohrožení.

Registrace do závodu probíhala tradičně den před závodem a současně po registraci při riders meetingu byl start přesunut kvůli špatným povětrnostním podmínkám na sobotu. Podmínky závodního kopce byly natolik špatné, že se musela kvalifikační a finálová stěna přesunout a současně zúžit počet jízd na jednu finálovou, nicméně start zůstal na Rothornu. K tomu generál závodu Kumestrol předpověděl, že by se mělo v pátek odpoledne zatáhnout a začít sněžit do páteční půlnoci. Jak řekl, tak se stalo. V sobotu bylo 20 až 30 čísel nového prachu.

Samozřejmě v pátek nastala trošku pohodička, volno takže jsme se ještě jeli  večer po meetingu mrknout do Davosu navštívit bandičku, vytroubit nějakou tu láhev a samozřejmě druhý den  zalyžovat.

V sobotu už byla závodní stěna připravena, stačilo jen počkat na desátou hodinu, kdy se roztrhla oblačnost. Jako první do závodu vlítla ženská kategorie lyže, pak snowboard a na to hned pokračovali muži, taky v pořadí ski a snb. Vzhledem k tomu, že vrstva sněhu pokryla jinak vytátá místa kamenů, byl závod obecně opatrný, ale v mnoha případech jsme mohli vidět velké dropy a rychlé jízdy, ostatně 3 vítězné jízdy žen i mužů si můžete prohlédnout  muži ZDE a ženy ZDE. Za energii do závodu děkujeme firmě RedBull.

Text:
Niemczik Lukáš
 

Generální sponzor: SCOTT Sports Česká Republika

Resort partner: Lenzerheide (CH)

FWQ patner: Nissan

Party partner: FDpartyEVENTS.com ; hotel Kurhaus Lenzerheide

SNB partner: LTB Snowboards

České dráhy - oficiální partner SNOWtour
 
 

Mediální partneři:

NOVA sport, Rádio Beat, SNOW, FREESKI, Freeskiing.cz, powderline.cz, freeride.cz, freeskier.sk, joyride.cz

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS