SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
SCOTT Czech Ride 2010 startuje novou sezónu FWQ

SCOTT Czech Ride 2010 startuje novou sezónu FWQ

Vloženo: 26.02.2010
Na start se postaví 75 závodníků z celého světa! Všichni s nulovým kontem bodů. Všichni se stejnou touhou zvítězit. Všichni se postaví tváří v tvář nelítostné severní stěně hory Rothorn ve švýcarském Lenzerheide.


Nový ročník, nová stěna, nová úroveň

Po dvou úspěšných ročnících odjetých ve švýcarském Davosu se SCOTT Czech Ride zařadil do série FWQ. Tato nová výzva pro organizátory znamenala najít pro závod světového formátu závodní stěnu stejné úrovně. Proto relativně přátelskou stěnu davoského Weisfluhgipfelu nahradila skalnatá severní stěna hory Rothorn v nedalekém Lenzerheide.

 

FWQ závod versus české mistrovství

Závody, na kterých mohou jezdci získat body, jež je mohou katapultovat mezi absolutní špičku, jsou pro začínající závodníky velký problém. O to více, když je jich hned několik desítek z jedné země. Závodů FWQ je po celém světě téměř 20, ale dostat se alespoň na jediný je pro mnoho českých jezdců opravdu komplikované Pravidla jsou přísná a rozhoduje bodové ohodnocení ve světovém rankingu.
SCOTT Czech Ride je ale především české mistrovství ve freeride a tak si organizátoři vyhradili právo nominovat až 23 českých jezdců do celého závodu. Takto může SCR zajistit body až 23 Čechům, kteří pak budou mít díky takto nabytým bodům jistě lepší předpoklady se dostat v kolotoči FWQ dále. Vyhlášení mistra a mistryně ČR jako nejlepších Čechů v závodu je již tradicí. Zda tyto posty obhájí loňští mistři Simona Hrstková a David Knybel je otázkou.

 

Startovní listina napříč kontinenty

K dnešnímu dni se do závodu přihlásilo téměř dvě stě závodníků z celého světa. Na pestrou paletu národů jsme si již ve SCOTT Czech Ride zvykli, ale nový ročník s sebou přinesl i nové účastnické země. Na start se tak mohou postavit jezdci z Česka, Slovenska, Polska, Rakouska, Německa, Švýcarska, Francie, Itálie, Španělska, Andory, Chorvatska, Slovinska, Argentiny, Anglie, USA, Švédska, Finska, Norska, Ruska, Ukrajiny či Holandska.

Již za několik dnů bude znám start list. Organizátoři jsou si jisti, že výběr bude správný a že 75 z přihlášených jezdců s radostí zařazení do startovní listiny potvrdí. Doufáme, že radost bude mít i početná skupina Čechů.

 

Kvalifikace a finále, dvě jízdy - dvě stěny.

V letošním roce se pojede kvalifikační a finálová jízda na různých svazích. Kvalifikační stěna, která je připravena, odpovídá standardům ostatních FWQ akcí. Není příliš extrémní a dlouhá, ale zato je členitá s možnostmi pro velkou skupinu závodníků. Ti, kteří v očích rozhodčích ukážou, „že na to mají“, budou mít možnost se následující den postavit na start finálové jízdy ve stěně, která už není pro každého. Přesná část určená pro závod však bude vybrána rozhodčími a rescue týmem hlavně s ohledem na bezpečnost jezdců.

Organizátoři si od finálových jízd slibují opravdovou freeridovou podívanou na kopci, který je sice lehce dostupný turistům, ale jen velmi malá hrstka z nich se pustí do jeho útrob.

Závod se stejně jako předešlé dva ročníky pojede v samotném srdci areálu. Proto bude jistě i letos zážitkem nejen pro samotné jezdce, ale i pro návštěvníky areálu, kteří budou mít závodní svah z přilehlých sjezdovek, lanovky či restaurace jako na dlani.

 

Kurhaus – základna všeho dění
Nejstarší hotel v Lenzerheide, majestátní Kurhaus   se po dobu pěti závodních dnů stane základním táborem SCOTT Czech Ride. V jeho prostorách proběhnou riders meetingy i párty. Hotel samotný disponuje hned třemi zábavními kluby a jeden z nich, TIC TAC Club, bude rezervován pro všechny z vás. Ovšem, kdo má rád párty typu „Stodolní“, může si užít noc hned v několika různých prostorech hotelu. No řekněte sami, není to lákavé?

 

Tip na víkend

Nedostali jste se na start? Nebo se na závod podobného kalibru prostě necítíte? Myslím, že by mohl pro mnohé z vás být zajímavým zážitkem – novou zkušeností - takový závod absolvovat jako divák. Navíc lyžařský areál v Lenzerheide je skvělou volbou pro freeride a co teprve velkolepá afterparty.

 

Za měsíc v Lenzerheide na viděnou…
 
 

SCOTT Czech Ride 2010

25. - 29. 3. 2010 Lenzerheide, Švýcarsko

 

GENERAL PARTNER: SCOTT

RESORT PARTNER: LENZERHEIDE

EVENT PARTNER: NISSAN

 

PARTNERS: FD production , ČD , SNOWtour 2010

 

MEDIA PARTNERS:

TV:    NOVA sport

RADIO: Radio BEAT

PRESS: SNOW , F REESKI

WEB: Freeskiing.cz, Freeride.cz , Powderline.cz, Snowcamp.cz , Freeskier.sk , Joyride.cz

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS