SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
První  FWT Contest - výsledky a info

První FWT Contest - výsledky a info

Vloženo: 31.01.2010
První  FWT Contest - přesunutý z Ruska do Francie kvůli nepřízni počasí se nemohl odvíjet lépe, především pro francouzského freestylera, který se díky divoké kartě dostal na startovní listinu.

Chamonix-Mont-Blanc - 31.ledna 2010 – byl v krásném pozadí Mont-Blancu zahájen první závod série FWT. Počasí vyšlo na jedničku a stěna  "Pentes de l'Hôtel"  v lyžařské oblasti BREVENT se stala místem,  kde si to rozdalo 50 nejlepších freeriderů  na planetě.  K vidění byly úžasné výkony,v oblasti se sešlo přes  3000 diváků,  kteří  fandili všem jezdcům v náročných sněhových podmínkách. Nejpůsobivějším  výkonem  dne byla čistá jízda francouzské legendy freestylera  Candide Thovexe, debutující  ve freeride soutěži.

Po několika dnech sněžení se nakonec ukázala modrá obloha, která odkryla arénu pro sportovce a diváky Nissan Freeride de Chamonix-Mont-Blanc. Nicméně, sněhové podmínky byly zrádné pro soutěžící. Hodně čerstvého prašanu bylo sesunuto dolů prvními jezdci, což mělo za následek odhalení ledu a tvrdého až zmrzlého sněhu. Kontrolovaná jízda byla rozhodující. První jezdec byl lyžař Julien Lopez z Francie, který předvedl efektní, strmou, krásnou na pohlednou lajnu ukončenou masivním dropem v závěru (5. místo). Mnoho ostatních závodníku s originálnímy jízdami ho poté následovalo.

SKI muži
Nissan Freeride de Chamonix-Mont-Blanc byl nejlepší pro Francouze, freestylera Candide Thovexe, pro kterého to byla první Freeride World Tour soutěž, a s jeho super zajetím získál solidní vítězství. Thovex si vybral unikátní lajnu, přesnějí řečeno letěl dolů v plné rychlosti s ustáním několika dropy a podporován hromady nadšených diváků ze Chamonix. Švéd Kaj Zackrisson je jedním z veteránů na tůr, a je v Chamonix lokálem již 10 let. Silný lyžař získal druhé místo s extrémně silnou a konzistentní lajnou, přičemž skočil krásně čistě velký drop. Americký nováček a možná budoucí hvězda Tim Dutton, zaujal porotu svou krásnou unikatní, kreativní a exponovanou lajnou, kde narážel jen na neporušený sníh.

1- Candide Thovex FRA
2- Kaj Zackrisson SWE
3- Tim Dutton USA

Snowboard muži:
Nejlepší jízdu v mužích zajel Rakušan Mitch Toelderer, který svou dravou jízdou v prudké střední části vystřídal dvěma skoky. Lokální jezdec ze Chamonix Douds Charlet to celé světové elitě celkem okořenil dvěmi stylovými skoky a jednou čistou 3 na závěr, a řekl si tak o druhé místo. Jediný Brit na startovní listině, James Stentiford, zajel také velmi rychlou a plynulou jízdu, předvedl plnou kontrolu nad svým prknem na ledovatém povrchu, což ho katapultovalo na 3 místo.

1- Mitch Toelderer AUT
2- Douds Charlet FRA
3- James Stentiford UK

Ženy:
Startovní pole ochuzené o špičku ženského freeridingu (Ane Enderud, Marja Persson) ovládla Američanka Jess Mc Millan (3. ve Freeride World Tour hodnocení za rok 2009). Dokázala tak všem vysokou úroveň ženského freerdingu. Její velmi rychlá a agresivní jízda obsahovala několik velmi dobrých dropů a jeden opravdu masivní.
Žena kralující Freeride World Tour ve snowboardingu, Američanka Susan Mol, se dokázala dostat na stupeň nejvyšší a to díky velmi kreativním zvládnutím závodního kopce.  

SKI
1- Jess Mc Millan USA
2- Eva Walkner AUT
3- Janina Kuzma NZL

SNB
1- Susan Mol USA
2- Nathalie Zenklusen SUI
3- Aline Bock GER

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS