SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Přichází YMLI

Přichází YMLI

www.ymli.cz

Vloženo: 20.10.2011

Do dnešního světa, o kterém si myslíme, že vše bylo vynalezeno, vše nastaveno a je potřeba se podle toho chovat, přichází nová značka YMLI. Značka samotná nic neznamená, jsou to především lidé, kteří ji tvoří, jejich zážitky, vzpomínky a především sny, které člověka inspirují k vytváření nových směrů a cest. Jeden takový sen, který již žijeme více než dva roky, bychom Vám chtěli v pár větách představit a umožnit ho prožít s námi.








YMLI vznikl jako sen jednoho zapáleného jezdce, který svou energií a přístupem strhnul skupinu lidí, pro které je sníh ta největší životní droga. Z tohoto přístupu a shodě šťastných okolností se dostáváme až do stádia, ve kterém bychom Vám chtěli představit letošní portfolio značky. To, co je pro novou značku YMLI a její potenciál rozvoje stěžejní, je tedy fakt, že samotní jezdci se stávají managementem řízení rozvoje produktů a jsou plně podporováni výrobci. Samotná výroba lyží probíhá ve spolupráci s českou firmou SPORTEN a.s., která má více než 100 letou tradici ve výrobě lyží a umožnila nám je společně vyvíjet. Celý tým lidí a jezdců budou reprezentovat v nadcházející sezóně Wiktor Galuška, Bára Možná, Lukáš Bilko a David Sedlák.

Portfolio lyží pro sezónu 2011/2012 tvoří 5 typů rozdělených do tří kategorií: ALL-Mountain, BackCountry, BigMountain.

YMLI CODE

Lyže CODE v kategorii All Mountain je určená pro všechny, kdo mají radost z jízdy na sjezdovce a nebojí se pouštět do nových zážitků. Kategorie je specifická univerzálními vlastnostmi, které příjemně překvapí na rozbitých sjezdovkách i mimo ně. CODE mají odlehčené dřevěné jádro, které snižuje váhu lyží a zlepšuje jejich ovladatelnost. Lyže mají klasické prohnutí, a proto je zatížení hran na sjezdovce rovnoměrné jako u klasických sjezdových lyží. Carvingový oblouk pro ně není problém.

Velikosti:
Délka[cm]     Šířka [mm]     Radius[m]     Camber  
170               128-98-120            18              regular

YMLI ADELLE

Lyže Adelle berou část svých vlastností z kategorie All Mountain a část vlastností z kategorie Back Country. Hravá, nenáročná lyže, určená širokému portfoliu jezdců, se stejně zvednutou patkou i špičkou. Prohnutí lyže je poloviční oproti klasické sjezdové lyži a umožňuje lepší manévrovatelnost v hlubokém sněhu a při nízkých rychlostech.

Velikosti:
Délka [cm]     Šířka [mm]     Radius[m]     Camber     
172                128-98-120            19              semi      
182                128-98-120            21              semi

YMLI ALIEN

Alien je čistokrevnou Back Country lyží. Tato kategorie je určena nejširšímu portfoliu jezdců a je vhodná jak pro začátečníky, kteří mají chuť ochutnávat hluboký sníh, tak pro pokročilé jezdce, kteří využijí plný potenciál lyže. Díky nízkým rádiusům a Rockeru je točivá a snadná k ovládání v jakýchkoli podmínkách. Rocker na špičce i patě umožňuje lehký pohyb a snadnější ovládání při zatáčení. Těžiště lyže je vyváženo více ke středu,a tak je lyže vhodná na BC skoky a triky.

Velikosti:
Délka [cm]     Šířka [mm]     Radius[m]     Rocker tip[mm]     Rocker tail[mm]      
186                143-111-131           26                       270                   240      
179                143-111-131           24                       250                   220

YMLI DUG

Lyže v sobě spojuje vlastnosti obou kategorií BackCounty a BigMountain.  Z kategorie Back Country, která se vyznačuje točivostí a rockerem, DUG přebírá rocker , z kategorie Big Mountain přebírá tvrdost a vyšší rádius. Díky těmto vlastnostem je lyže točivá, stabilní ve vysokých rychlostech a vhodná na BM triky. Rocker na špičce zajišťuje dostatečný vztlak v hlubokém sněhu, a tím šetří energii jezdce. DUG je pro zkušené borce, kteří se nebojí jezdit v jakýchkoliv podmínkách.

Velikosti:
Délka [cm]     Šířka [mm]     Radius[m]     Rocker tip[mm]     Rocker tail[mm]      
182                138-115-127           35                      350                     0      
189                139-116-128           39                      380                     0

YMLI BULLDOZER

Vlastnosti lyží v této kategorii se vyznačují tvrdostí, absencí twintipu, vysokým rádiusem, torzní tuhostí, nízkým rockerem a v neposlední řadě délkou. Lyže Bulldozer v sobě spojují všechny tyto technologické vlastnosti a předurčují lyži do těžkých podmínek. Při vývoji jsme se zaměřili na torzní tuhost, která hraje roli v dopadech, po kterých následuje maximální zatížení lyže. Lyže je vhodná pro experty, kteří se nebojí posouvat své hranice a schopnosti ve vysokých horách.

Velikosti
Délka [cm]     Šířka [mm]     Radius[m]     Rocker tip[mm]     Rocker tail[mm]      
192                133-112-122           35                     100                      0


Samotný název YMLI vychází ze severské mytologie, kde na počátku byl jen chlad a žár - nebylo nic než bezedná propast GINUNGAGAP. Na severní straně byla říše NIFLHEIM - svět temných mlh, ledu a mrazivého chladu na jižní straně MÚSPELHEIM, svět horkých plamenů a rudě zbarvené záře. Když začalo působit horko na masu ledu v této bezedné prázdnotě, zažehlo první jiskru života. Z kapek roztátého ledu povstala první bytost - obr Ymli, praotec všech mrazivých obrů. Tyto podklady a mytologie slouží naší malířce Lilian pro vytváření designů a světa Ymliho.


Sdílejte sny, vášeň, energii pro tento sport. GO YMLI


Konkrétní info o produktech , tech. složení, ceny , objednávky (předobjednávka 5% sleva) na  www.ymli.cz , facebook
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS