SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Powderline gang na Hintertuxu

Powderline gang na Hintertuxu

Ať se práší za kočárem

Vloženo: 13.11.2010
Tak nám pomalu, ale jistě, začíná sezóna a část naší powderline party se vydala na Hintertux, aby okusila chuť prvniho sněhu letošní sezóny. Takže mrkněte na pár fotek a pár slov k tomuto pohodovému výletu. Powderline gang represent! Ček it!!
Filip Sedlák dropin
Powderline punks

Poslední říjnový týden v Alpách pěkně nasypalo a jelikož byly prázdniny a dostali jsme k dispozici auto, vyrazili jsme s bráchou odstartovat novou sezonu. Volba padla na Hintertux, odkud hlásí necelý metr nového sněhu. Byla to naše první návštěva a sami jsme byli zvědaví, jaké freeridové možnosti středisko nabízí.

Vyjíždíme ve čtvrtek brzo ráno a krátce před devátou jsme na místě. Kupujeme skipasy na dva dny s tím, že uvidíme podle podmínek jestli zůstaneme déle. Ale pak už hurá nahoru. Tam kvůli mrakům není nic vidět a proto se po několika jízdách přesouváme níž. Sníh je tady dost těžký a je pod ním poschovávaná spousta kamenů. To nás ale moc netrápí a užíváme si první lyžování po letní přestávce. Místy to vypadá, že se mraky konečně roztrhají, ale nakonec vydrží celý den. Večer se chvíli poflakujeme po městě a nakonec to už v osm hodin zalomíme v naší fabii.

Ráno je počasí o poznání lepší, modrá obloha a žádné mraky. Čekáme na první lanovku a vyjíždíme nahoru. Dost se oteplilo a teplota v 3000 m.n.m. je jen pár stupňů pod nulou. Dáváme pár jízd po sjezdovce a vybíráme si menší stěnu, kde ještě vydržel prašan. Začíná pěkným skalnatým prahem, ze kterého si vybíráme pár dropů. Všude kolem je dost trhlin, schovaných pod čerstvých sněhem a proto jezdíme opatrně. Lidí od včerejška přibylo a u lanovek se začínají tvořit fronty. Poslední jízdy pak dáváme v místním parku, kde si vinou špatně utaženého vázka zkouším one ski backflip a jedeme dolů.

V pondělí je v Rakousku státní svátek a tak už na zítřejší sobotu čekáme velký nápor lidí. Víceméně všechny možnosti ve středisku jsme vyčerpali a tak jdeme spát s tím, že ráno uvidíme jestli zůstaneme nebo pojedeme domů.

Po probuzení nevěřícně pozorujeme nekonečnou frontu na lanovku a jsme rádi že nemáme koupené skipasy. Balíme se a odjíždíme. Po cestě sledujeme v protisměru asi šestikilometrovou kolonu aut k odstavnému parkovišti a nechápeme. Za ty dva dny jsme si ale stihli parádně zalyžovat a podmínky byly na říjen fantastické. Bylo by super, kdyby zima i příště nastupovala už takhle brzo.

                                                                                                                     

 

Autor: David Sedlák

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS