SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Polish Freeride Open

Polish Freeride Open

Vloženo: 08.03.2011
POLISH FREERIDE OPEN presented by ARMADA SKIS&OUTERWEAR 11th - 13th of March 2011, Heligenblut, Austria. Freeriding je stále více populární a mnoho nových freeski a snb se připojují do této komunity. Nezáleží na tom, kolik Vám je let a odkud pocházíte.

Vše je také patrné ve vývoji nových technologií, designu a vychytávek, které dělají ježdění v hlubokém powderu jednodušší a přístupnější.  Velká evropská střediska organizují závody a při tom se zaměřují na propagaci rychle rostoucí skupiny freeriderů.Andrzej Lesiewski, organizátor prvního ročníku Polish Freeride Open, prezentovaného Armada Skis & Outerwear (také zodpovědná za závody Polish Freeskiing Open in BigAir) říká, že v Polském přístupu není žádný rozdíl.

U nás je mnoho freeriderů, kteří tráví veškerý svůj čas hledáním nejlepších podmínek a nových lajn napříč celým světem. Vlastní část hor, která je vhodná pro freeriding (Tatra Mountains) je pro freeride nepřístupná. Je to kvůli chráněné rezervaci v této části hor a proto jsme se rozhodli pořádat první Polský závod v Rakouských Alpách. Společně s Korutanským střediskem Heiligenblut a našimi sponzory chceme vytvořit nejenom samotné závody, ale i místo kde se sejde komunita. Radost z tohoto sportu při jízdě s přáteli v krásné Grossgloknerské krajině je podstata tohoto podniku. Heiligenblut je malá vesnice v Rakouských Korutanech, v blízkosti nejvyšší hory Rakouska Grossglockner 3,798 m.Lehce přístupný terén nabízí ideální podmínky pro organizování freeridových závodů. Tento svah byl zvolen proto, aby každý jezdec si mohl zvolit svou lajnu podle svých možností a zkušeností. Registrace na www.freerideopen.pl je otevřena pro všechny jezdce z celého světa. V současné době máme již 120 registrovaných jezdců.  Rideři budou rozděleni do 4 kategorií, muži lyže, muži snb, ženy lyže, ženy snb. Každý závodník bude mít dvě jízdy.

Heiligenblut připravil speciální balíček, který obsahuje (3 noci + 3 denní skipass). Tato akce také otevírá Sign Freeride Camp organizovaný Grossglockner Bergbahnen Touristik GmbH.V programu bude promítání filmů, možnost vyzkoušet své schopnosti s lavinovými vyhledávači. RedBull se bude starat o energii a dobrou atmosféru při závodu i večer.  Díky podpoře partnerů můžete také očekávat věcné ceny.


Agenda:

 - 11.03.2011 Zahřívací den

Contest office (umístěná v Tourist Office Heiligenblut) bude otevřena od 9 rána do 5 odpoledne.

- 12.03.2011 Den závodu (10.00 – 15.00)

9.00 - 9.45 – Contest office blízko cílu.
10.00 – 12.00 – První jízdy
12.00 – 13.00 – Oběd
13.00 – 15.00 – Druhé jízdy
19.00 – Vyhlášení vítězů
20.00 – After party

 - 13.03.2011 Weather Day

Main sponsor - Armada Skis & Outerwear
Sponsors - The North Face, Pieps, Montana, miniTRAVEL
Partners: PSF, Karyntia.pl, Austria.info, Heiligenblut, fikcja.pl, delikatesyfilmowe.pl
Media: Extreme Sports Channel, SKI, Snowboard MDS, onet.pl, ski2die.pl, skionline.pl, freestyle.pl, roninsnowboards.com, Extremium.


www.freerideopen.pl - www.facebook.com/polish.freeride.open



 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS