SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Pogo ve Sport Gasteinu

Pogo ve Sport Gasteinu

Vloženo: 24.02.2010
Když jsme tentokrát přijeli do Rakouského Salzburgerladnu s plánem zajezdit si ve Sport Gasteinu těžce jsme pohořeli. Po příjezdu pod středisko nás čekala studená sprcha v podobě silného větru a zavřeného střediska. Měníme tedy plány a valíme směr Rauris.


Naštěstí vlastníme jako každý rok sezónní skipasy na celou oblast. Přijíždíme do Raurisu a to co vidíme mi hlava nebere. Sněhu opravdu poskromnu a řada na lanovku horší než má nejčernější noční můra. Stojíme v řadě a čekáme a čekáme. Po nekonečném čekání tedy vyjíždíme na kopec a opět pruda. LED LED LED. Dáváme pár jízd po pistě a pak z hrdosti odcházíme. Hledáme ubyto a kalíme už v autě, protože řeknu Vám, že jen slivovice nás z tohoto mohla dostat.

Po delší anabázi s ubytováním jsme našli v Piesendorfu a příslib sněžení v nás probouzel naději. Naštěstí pro nás předpověď nelhala. Probuzení do mlhavého rána se sněžením nás nadchnulo. Vyrážíme tedy do údolí Saalbach-Hinterglemm. Toto údolí je pověstné vyšším srážkovým úhrnem a je to tak. Ani mlha nás neodradila a dáváme první prašanové zatáčky. Nic méně veškerý sníh byl na ledě a tak první žleby jsme vysypali a poslední jezdec už měl vždy jen led. Dáváme si pohodový průzkum střediska a sem tam i dobré prachové zatáčky. To jsme už lehce tušili co nás čeká další den.

Třetí den v podání azurové oblohy a výběr opět padl na Sport Gastein. Volba věru excelentní a to co jsme ten den zažili už bylo jen z říše powder snů. Každý hltal prašan po tunách a prášil jak se dalo. Neskutečné „bobíky“, které je zde možno jezdit v několika variacích. Jak poměrně vysoké, až 3m, tak i menší a to v nekonečných sadách za sebou. Všude přítomní freeriders z různých konců Evropy nám dali tušení, že tu opravdu nejezdíme náhodou. Ale konec keců a mrkněte na GALERII. A důležitá poznámka. Jelikož s námi nebyl žádný fotograf, půjčil jsem si výbavu od mého bráchy a fotili jsme s Martinem Knyblem. Výsledek můžete zhodnotit.
 
 
Autor: Jirka Zelinka


Galerie k článku naleznete zde:
http://www.powderline.cz/cs/galerie/fotogalerie/pogo-ve-sport-gasteinu/



 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS