SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Norsko s Kiteseason.cz

Norsko s Kiteseason.cz

nekonečný freeride

Vloženo: 18.10.2012

Snowkiting se těší stále větší oblibě. Nekonečné prašanové zatáčky, polety a vysoká rychlost dělají ze snowkitingu super zážitek a sport v jednom. A tak tady pro Vás máme tip, kde si snowkiting užít nebo s ním dokonce začít. Naši kamarádi z kiteseason.cz pořádají snowkite kemp v Norsku. Tak se na to mrkněte.

To je žrádlo
Lyžeři taky dávají
Radek Blažek a nekonečné pláně

Již 3. rokem jsme měli možnost strávit krásných 5 týdnů s Kiteseason tripy na světovém spotu Hardangervidda (1.200 m n.m) Norsko. Největší náhorní plošina v Evropě, která skýtá nespočet kilometrů snowkitového ráje. Tohle místo se rok od roku stává působištěm nespočtem snowkiterů, běžkařů a milovníků zimních power sportů ve všech podobách. Jak Říká Bjørn Kaupang  „Mám ráj za barákem proč cestovat jinam“.

Vítr je zde téměř 100 % jistotou proudící většinou času od západu čili od moře. Fungující směry větru jsou zde všechny a málo kdy se stane, že se najde směr nebo proudění, na kterém by jste se nemohli sklouznout. Ba naopak, snowkiting vám může znemožnit razance/ síla větru, která se zde mění z minuty na minutu. Hardangervidda ohrazena dvoumetrovými sněhovými mantinely spojující Oslo s Bergenem na západním pobřeží je jediná udržovaná cesta přes tuto náhorní plošinu.

Snowkiting je zde maximálně podporován, ale jsou zde důležitá pravidla, který každý snowkiter musí dodržovat. Každé ráno parta, která udržuje tuto cestu až 80 Km, frézuje mantinely a brousí parkoviště právě pro snowkitery. Při klidném počasí je zde několik odstavných míst v několika pasážích celé hardy. Jakmile se začínají měnit podmínky, frézy jdou do manévru a při zhoršené viditelnosti, silném větru nebo sněžení se cesta uzavírá a jezdí se kyvadlově s frézami.

Sněhová pokrývka začíná již během Prosince a přetrvává až do konce Května ne li začátek Června. Nejvyšší sezona je od začátku Února – konec Dubna kdy je největší intenzita sněhových srážek, teplotní průměr v Březnu okolo – 5 až -10 °C. Sněhové podmínky na Hardě se mění taktéž s teplotou a sílou větru. Většinou povrch známe jako ufoukaný prašan, loňský rok byl ve znamení ledu a firnu. Může vám napadnout půl metru prašanu a to jsou ty správné galeje. 50 km přejezdy po pás v prašanu.

Snowkiting v Norsku si můžete bezstarostně a bez složitých zařizování užít v rámci Kiteseason Norway tripů, které budeme pořádat opět i v letošní sezóně.

V Norsku budeme fungovat od 15.2. – 18.4.2013, nabízíme 9 a 12 denní pobyty:

Kompletní balíček obsahuje ubytování pro snowkitery, transporty na letiště, každodenní výjezdy transportery s nezávislým topením na snowkitové spoty dle síly a směru větru. půjčovna freeridových lyží Ymli, snowboardů Gravity a Flow Rocker včetně Flow vázání.

Pro vytrvalce máme nachystány 80 až 100 km přejezdy. Jako bonus máme možnost využiti skůtru na spoty, když se stane, že je příjezdová cesta na Hardu uzavřena. Také můžete využít 50 % slevy na skipasy ve středisku Geilo. Pro nezkušené nebo lehce zkušené nabízíme intenzivní snowkitové kurzy a půjčovnu vybavení. Taktéž můžete využít snowkitový trip jako dárek, balíček na vánoce.

 

 Mrkněte na nabídku ZDE and a videjko ZDE

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS