SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Noční úlovek

Noční úlovek

Kamenolom – Beskydy 2013

Vloženo: 18.01.2014

Po delší době jsem se rozhodl sepsat pár vět o zajímavém nočním minitripu, který se uskutečnil v obci Bílá Beskydy. Snad Vás těchto pár řádek a fotky naplní trpělivostí a inspirací vzhledem k aktuálním sněhovým podmínkám a jarním teplotám.

rider: Martin K photo: Grobe
Photo: Grobe
rider: Bilo-Martin photo: Grobe

Beskydy jako takové nenaplňují všechny aspekty freeridingu, základním nedostatkem pro pokročilejšího freeridera je nedostatek přírodních dropů které vždy byly a jsou tím, co dělá freeriding zajímavým. To byl také jeden s aspektů, proč jsme se rozhodli vyrazit do takto zajímavé lokality jako je lom u obce Bílá v Beskydech. Prvotní záměr byl přírodní drop vzdálený od lomu několik set metrů, ale sněhové podmínky v daném místě byly mizerné.

Plán byl teda jasný, první pracovní den po Velikonocích se dáváme do kupy (já , Grobe, Bilo a Tomáš ) a po 4 odpolední vyrážíme z OV.  Kalendářní termín a množství sněhu bylo neuvěřitelné, avšak daný den se již teploty pohybovaly kolem nuly a podmínky nebyly ideální.

Po příjezdu a překonání patřičných opatření proti vstupu, se dostáváme přímo do lomu, kde Grobe s naprostým klidem rozbalil své rádiové odpalovače blesků (v lomu se již delší dobu netěžilo).

 

Po pár testovacích dopadech se snažíme vytvořit nějaké zajímavé a nevšední fotky, které v Česku nejsou moc k vidění i když podmínky již nebyly ideální. Výsledek samozřejmě můžete komentovat v diskuzi.

Chtěl bych poděkovat Grobemu za jeho ochotu vytáhnout techniku do těchto podmínek a vytvořit tento zajímavý materiál.

 


Martin Knybel

Ps: v lomu se začalo znovu těžit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS