SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Molltaler Gletcher v prosinci

Molltaler Gletcher v prosinci

Molltaler Gletcher v prosinci

Vloženo: 07.12.2009
Tak nám partička ve složení Petr "adis" Adámek, Lukáš "zvonda" Zvoníček a Patrik Oršula zavítala na víkend na ledovec Molltal. Abyste byli informovaní, kde je zrovna trocha prachu a dá se pojezdit napsali kluci tento článek. Doufám, že Vám přinese alespoň nějaké užitečné informace a vyrazíte taky pojezdit.


Po dvoutýdenním chekingu to celé začíná odjezdem. Na předpověď o napadlejch 80ti cm všem bylo jasný, že  to bude páteční večer pořádný „Žůr“. Tak jsme napakovali starouše a vydali se na osmi hodinovou „štrase“ na Molltaler Gletsher.  

www.gletscher.co.at

Odjezd, Rožnov p. Radhoštěm po 20té hodině. Dojezd v pět ráno do Flattachu, parkoviště prázdné nikde nikdo. V 9hodin se začalo plnit a všichni se valili na vláček „rožnovku“ pro cca 180. Čeká se až se naplní a pak hurá na horu do 2234 m.n.m. Je to lehkých 10minut jízdy, ale pocit velmi zvláštní. Vláček zvládá vyšší rychlosti.

Protože jsme dorazili do našich prvotně navštívených míst tak i když předpověď 80cm nebyla, tak nás středisko nadchlo svou rozlohou a použitelného materiálu k ježdění bylo všude více než dost. Co je zajímavý poznatek, freeriding zde není až takový fenomén počtem lidí, které jsme v terénu potkali.

Středisko je dosti rozlehlé a funguje zde výborně záchranný systém. Nechtěně jsme se stali účastníky menšího lavinového sesuvu, který nás posunul o pár metrů. Nad námi za horizontem byl ale freerider, kterého to vzalo a v desítkách sekund již u něj byla rescue. Zachráněného vyhrabali ze 70cm sněhu. A byl O.K.

Zvonda (Lukáš Zvoníček) hledal pouze lyže, ale taky to byla záchranná akce na poctivou píchačku, ale s tyčkami do sněhu cca hoďka práce.

Terén je zde velmi členitý a jsou zde dvě opravdu zajímavé stěny. Celkově vzato, zde ale ještě chybí, místy i poctivý metr sněhu, aby se dalo jezdit vše. Osobně si myslím, že nejdelším a nejzajímavější partií bude úsek V ariante, končící   na spodní stanici lanovky 4er-Sesselbahn Schwarzkopf a to z vrcholové stanice přes funpark. Viz mapka zde. Dnes ale sněhu chybělo, ideál bude tak leden.

Foto obstarala naděje Rožnow photographs Patrik Oršula

Cooperation by riders Zvonda, Adis


 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS