SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Letošní zima aneb Vrátná dolina

Letošní zima aneb Vrátná dolina

Vloženo: 25.03.2012
Vrátná dolina je pro mě osobně home resort a pokud vyjde sezóna, tak se opravdu vyplatí mít takovéto středisko v dosahu. Letošní  zima byla a je opravdu jedinečná,  enormní sněhové podmínky přilákaly na toto vyhlášené středisko nespočetné množství freeriderů.  V některých dnech byla řada na permice více než hodinová



Vrátná dolina je pro mě osobně home resort a pokud vyjde sezóna, tak se opravdu vyplatí mít takovéto středisko v dosahu. Letošní  zima byla a je opravdu jedinečná,  enormní sněhové podmínky přilákaly na toto vyhlášené středisko nespočetné množství freeriderů.  V některých dnech byla řada na permice více než hodinová. Když si vzpomenu na mé začátky na Vratné a jízdách na lanovce ještě s deštníkem je to opravdový vývoj. Vývoj také v přístupu střediska,  které začalo pouštět lanovku na Chleb i přes týden , umožnilo tím využít plně sněhové podmínky.  Osobně se mi stalo, že se někdy nevyplatí věřit informacím o aktuálním stavu(jede/nejede/pojede)  z infocentra. I když přesto pokračujete dál v jízdě , spoustu dalších to odradí  a pokud vám nečekaně kabinku pustí je to opravdová výhra.

Jeden takový den se Vám budu snažit popsat.  Jednalo se o sobotní ježdění , a tak jsem tušil, že středisko budou chtít  pustit. Předběžné domlouvání s partou znělo jasně, ráno volají na Info centrum a podle toho se rozhodnou. Nenechávám nic náhodě a vyrážím naslepo , z OV směr Vrátná cca 100km jízdy.  V průběhu jízdy zjišťuju že středisko lanovku nepustí a spousta skieru s kterýma jsem byl domluven  to vzdávají.

Zastavuji v Jablunkově snídám a uvažuji co dál , na výběr toho moc není tak se rozhoduji po cca 70 km to otočit a mířím domů.  Po cca 10 minutách volá parta, která se také nebála a byli o něco přede mnou , že středisko na 50 procent pustí a prý že to vypadá nadějně.  Tak otáčím a zase mířím na Vratnou.  Cesta se nakonec vyplatila a středisko kabinku zaplo pro cca 15 freeriderů, vítr nebyl nakonec podle předpovědi. Jen chci připomenout ,  že za minulý rok jsem ke středisku přijel cca 5x a nic se nekonalo. Myslím že je to spíše než rychlostí větru ,  změnou přístupu střediska.

Co bych chtěl zmínit k Vrátné -  je komunita , podmínky někdy ani nemusí být ideální, ale když potkáte partu lidí , kteří mají nastavené životní hodnoty hodně směrem ke freeskiingu a horám, je daný den vždy jedinečný.

Tuto úvahu a malý příběh jsem sepsal jako úvod k fotogalerii , která hovoří za vše. Local Wlado(3limits.sk) a přespolní Sláva(Petr statusnormal.cz) Vám posílají tuto jedinečnou nadílku.

 

 
Martin Knybel








foto galerie: ZDE

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS