SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Když cesta je cíl - Slovenské Tatry

Když cesta je cíl - Slovenské Tatry

Žiarská dolina.

Vloženo: 31.03.2011
Dvoudenní výlet na Slovensko je vždy hektický, hlavně začátek a sbalení se na trip. Jinak tomu samozdřejmě nebylo ani v tomto případě. V pátek cca v 11 večer zjišťuju, kolik je ještě míst v transpíku a dořešuji posledního člena, medvěda Igora.



Vstávám 3.45 a čekám na bráchu, který mě má vyzvednout 4.10 před domem, když ve 4.15 před domem zjišťuji že spí, využívám veškerou svou velkorysost, pokoru a toleranci abych se uklidnil. Přijíždíme k Wiktorovi, který si jako vždy uměl zařídit odvoz přímo z domu, nasedáme do transpíku a jedem vzbudit Slávu. Wiktor tolik tolerance v sobě neměl a dával to plně najevo. Tak tedy 6.40 konečně vyrážíme ve složení já, Wiktor, David, Igor, Sláva, Buko, Bilo a Tomáš. V Lipťáku máme sraz s Palem a Luckou, nakupujem poslední zásoby a míříme směr Žiarská dolina. Na parkovišti nastupuje nejstarší člen Igor a zařizuje parkovné zdarma větou, že jdeme na chatu Žiarská natáčet free video. Chvíli to zkoušíme přes závoru, ale nezbývá než se vzdát a k chatě se doplazit po svých.

Těchto pět kilometrů je pro mě dost utrpením, podle plánu jsme měli spát venku, beru komplet výbavu, ale vše na mojem malém 15 l batohu. Menší pauza u chaty nasazujeme pásy a míříme do sedla. Směr vybíráme na 3 Kopy a cesta se zdá být nekonečná, je už odpoledne a zvedá se vítr. Poslední metry jsou už s vypětím všech sil, následný sjezd na mokrém firnu, který Vám škube s lyžema, byl také k nezaplacení. Večer se kvůli větru přesouváme zpět do Žiarské, kde v mocné bandě ovládáme chatu. Wiktor po pár pivech navrhuje sjezd do Lipťáku, kde je atmosféra vhodnější. Vyráží tedy Bilo, Tomáš a Wiktor. Po 30 minutách se vrací, protože se vykrešovali na prvním kilometru, nejhůře dopadnul Wiktor s komplet krvavým obličejem.

Druhý den zase šlapeme směrem na Baranec, kde dáváme menší žlaby. V závěru stavíme kicker s Bilem a z recese se snažíme něco vytvořit. Následuje cesta na kalameny, kde to Bilo poslal na drop ze swiče a tečka za tímto super tripem.


Martin Knybel





O tomto tripu hlavně vypoví super galerie by Slava: http://www.powderline.cz/cs/galerie/fotogalerie/kdyz-cesta-je-cil-slovenske-tatry/




 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS