SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Joachim trip

Joachim trip

aneb powder přes hlavu

Vloženo: 03.01.2012
Joachim přišel do Evropy a bylo potřeba zjistit, kde udeří nejvíce. Všechno to začalo týdenním čekováním předpovědí a sledováním web kamerek na oblast Arlberg, která jako každoročně má největší spad s celého Rakouska.

Martin Knybel , Foto: Fidel
Filip Paseka : foto: Martin Knybel
prava Filip Paseka , leva Vojtech Palarčik

Pro některé se tato činnost stala hlavním programem následujících dní. Posedlost powderem byla neudržitelná. Podnikatel Fidel zvažoval svojí  existenční  a vánoční situaci, avšak zdravý rozum freeridera po 37 minutách hovoru s Martinem zvítězil. Project manager Martin nebyl stále jistý a stále zvažoval cestu dále do Švýcarska, kterou stále konzultoval s Fidelem. Vyjíždíme na trip ve složení medvěd Ignor, Project manager Martin, Strejda honkytonk Fidel a pracující student Vojta. Joachim zablokoval cestu přes Pražáky, takže zvítězila naše moravská klasika přes Brno a na Vídeň. Nový obchvat Vídně jsme plně využili. Před tunelem do Arlbergu po Joachimovi ani stopy. Ovšem za tunelem se Joachim ukázal v plné síle. Základem cesty, bylo férové rozdělení řízení auta, ať jsme ráno pěkně ready. Realita však byla 4kila Ignor do Linze, 70km Já (Vojta), Martin to jistil ze zadních sedaček hlubokým spánkem. Robocop Fidel dal Linz - Alberg (následný den ježdění se na něm značně podepsal). Po příjezdu si pak mohl schrupnout 15 minut, které mu asi nestačily. Cesta lanovkou nahoru Vojtu rožhavila, že dával jednu sojku za druhou Martin řval z okna, že bude uklízet odpadky na Lysé, za tu nadílku powderu (u výstupu z lanovky jsme si nasadili šnorchly a pustili jsme se do neskutečného porna). Jízdy jsme dávali jednu za druhou fotky si ukládáme do paměti.Slovy se to nedá popsat, každy freerider pochopí. Stále sype jezdíme v lese a nebojíme se ničeho. Všudé nás čekaly první lajny, protože to byl první den, kdy středisko otevíralo. Druhý den nás čekala nová nadílka prašanu mohli jsme jít opět do práce zase bylo co robit.

Třetí den přijíždí parta vořeš prutů , která nám trochu zpozdila nástup na šichtu. Hochjoch nás uvítál azurem, které vydrželo jen  hodinu po našem příchodu. Tak jsme se přesunuli a rozdělili na dvě party, kde jedna prozkoumávala nové středisko GOLM a druhá pokračovala v rozdělané práci na Montafonu. 

Průzkum nového resortu byl uspěšný  a druhý den byl náš plán jasný.  S čím jsme nepočítali byla večerní nadíla sněhu asi od Joachymovy sestry Laniňa.  Sněhu už bylo tolik , že se skoro nedalo dostat k dolní stanici resortu.  Následovalo totální bu.....e. !!!!!!  , které se nedá popsat a snad sestříháme pár momentů které Vám to šílenství přiblíží.


Nadílka pokračovala celý den a rozhodnutí odjet bylo velmi kruté.




Mini video: ZDE




Autor: parta Joachim trip
 
 
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS