SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
ISPO 2013

ISPO 2013

na velikosti záleží

Vloženo: 21.02.2013
V termínu 3.- 6. února se uskutečnila největší výstava zimního sportovního vybavení ISPO v Německém Mnichově.  Naše redakce se tam zastavila, aby načerpala pár zajímavostí a novinek pro příští zimní sezónu 2013/2014. Ale více už v následujícím článku.
Glen Plake, Foto: Tomas Zelinka
Sam Anthamatten, foto: Tomas Zelinka
YMLI CREW

Pro představu o velikosti a důležitosti této akce mohou hovořit následující čísla. Na ISPO do Mnichova se letos sjelo více než 2400 vystavovatelů ze 109 zemí světa. Celou akci přijelo navštívit přes 81 000 návštěvníků a to ji dělá suveréně největší podobnou akcí Evropy.  Letošní ISPO bylo podlě těchto čísel zatím největší ve své historii a to jak do počtu vystavovatelů tak i návštěvníků.

Celá akce trvala čtyři dny, ale z časových důvodů jsme se ji rozhodli navštívít pouze na první dva dny. Cesta probíhala klasicky z Brna přes Prahu do Mnichova. Kdo to zná tak ví, že je to těžká nuda na dálnici. Příjezd na místo byl ve znamení nekonečných kolon, které vedly do parkovacího domu přímo u hlavního vchodu do výstaviště - Messe. Davy lidí proudily skrze nespočet vchodů no a hned na začátku v davu vyčnívalo mega číro. A nemohl to být nikdo jiný než Glen Plake a jeho nezaměnitelný sestřih.

První naše kroky uvnitř výstaviště vedly na stánek české značky freeride lyží - YMLI. Tady jsme se podívali na nové modely, které mají mimochodem velice podařené designy. Do portoflia přibyly nové modely, které naznaly konstrukčních vylepšení a to hlavně odlehčení celé modelové řady. Více fotek můžete vidět v galerii.

Dále jsme zavítali na stánek všem dobře známé firmy Scott, kde jsme měli schůzku se zástupcem Scottu Pavlem Mejsnarem. Ten se nás chopil a předvedl nám kompletní sérii všech novinek a vylepšení, které Scott na příští sezónu připravuje. Největší překvapení je samozřejmě odkup divize lyžařských bot od firmy Garmont. Tomu se věnuje náš článek ZDE. Dále nás zaujaly vylepšené brýle se systémem výměny skla, který je fakt pohodový a rychlý. Letos Scott přichází také s odlehčenými lyženi Rock´air a celodřevěnými The SKI.

Od Scottu jsme pokračovali do Salevy, kde jsem se nezapomněl vyfotit s žijící legendou freeridu Glenem Plakem, který je Salevou sponzorovaný. Velice zajímavou návštěvou byl stánek Jones Snowboards, kde další legenda, Jeremy Jones, představoval svou odlehčený split board, který je mimochodem fakt fakt lehoučký. Klasické mega stánky od The North Face, K2, Salomon, Elan, Nidecker, Quicksliver, kde se protáhl sám malý/velký jezdec  Candide Thovex.  Stánek Dynafit přinesl zajímavé skialp/freeride vazaní „Beast 16“, které je ovšem limitováno použitím pouze na Dynafit boty.

U stánku firmy Dynastar nás přivítal zástupce Honza Kopřiva a představil nám lyže připravené na příští sezónu.  Lyže se žádnym významným způsobem nevymykají od tradiční vysoké kvality a tvaru určených pro použití v Big Mountain.  U stánku jsme omrkli i lyžáky Lange, které nabízí opět ucelené portfolio od FLEX 90 až po 130. Ohledně novinek Vás budeme informovat v samostaném článku. Nic méně posun do jiného segmentu, např.telemarku, jsme nezaznamenali.

Pro mě osobně bylo zajimavé osobní setkání s fotografem Tero Repo, se kterým byl na Powderline rozhovor nebo Glenem Plakem, se kterým zde na Powderline brzy rozhovor bude. Dále pak nepřeberné množství batohů, rukavic a doplňků všech možných i nemožných značek.

Jinak celé ISPO je jako výstava  pro návštěvníka extrémně náročná. Pokud chcete vidět a alespoň polovinu zajímavostí a zastavit se u produktů alespoň na pár minut tak se za celý den nezastavíte. Nic méně je zde také spousta doprovodných akcí a každý den na konci party u různých stánků. Takže se určitě hodně dobře zabavíte. Kdo nebyl tak ať se příští rok určitě vypraví. Je to zážitek.

 

Autor: Jirka Zelinka
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS