SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
ISPO 2010

ISPO 2010

Jak se unavit co nejrychleji

Vloženo: 15.02.2010
Takže,  vyjíždíme na trip do Bormia a po cestě se chceme podle smluveného plánu stavit  na výstavě ISPO 2010. Mára Čepica vyjíždí z Třince ve 3 hodiny ráno a nabírá Slávu. Potom mě v OV a už si to valíme po nové poloviční dálnici přímo z OV. 



Moje Chilli KonKarne na večeři se začalo plně projevovat a klukům jsem dával co proto.  Jedeme přes Prahu a samozřejmě kolonič  a první menší zpoždění, před Plzní Mára zjištuje, že nemá eura a hledá kolem benzinky nějkého Vietnamce, který mu před 4 lety vyměnil eura. Samozřejmě tam Vietnamec na Máru nečekal, tak hledáme dál a na krku další zpoždění.

Do Mnichova přijíždíme před dvanáctou polední a co nejrychleji se snažíme dostat dovnitř, až tak, že si sebou nebereme žáde jídlo ani pití. Tento krok se nám stává téměř osudným, zejména pro Máru. ISPO je největší světová výstava především zimního vybavení. Ve 12 pavilonech jsou rozmístěny stovky firem, které se snaží nabídnout své produkty. Tato výstava není přístupná široké veřejnosti, ale toto tvrzení berte jen v uvozovkách. Stačí vyplnit příslušný formulář a vstupné na míste za 40e je Vaše(přes internet 30). Z hlediska vystavovatelů se mi zdálo, že polovina byla z Číny. Produkty se netýkají jen zimních sportů , ale sportu obecně od fitness, golfu, kajaku, fotbalu atd...  My jsme se zaměřili především na novinky ze zimních  sportů. Od oblečení až po hardware. Z hlediska novinek z oblasti lyží  nebo snb nemůžu říct , že jsem nenarazili na nějaku převratnou novinku. Vždy se jednalo o změny velikostí , reverse camber, rozměrů a grafiky.  Narazili jsme na pár novinek z oblasti lavinových vyhledávačů a lavinové záchrany. U pípáku to byla především možnost přímé cesty k zasypanému.  Velké množství firem se zaměřilo na bezpečnost jako chrániče a helmy. ISPO nebylo jen o firmách a jejich produktech. Celé toto představení doprovázely doprovodné akce přehlídky , U rampa , real vystoupení malířů atd.  Celkový dojem z výstavy nebyl špatný, množství novinek a zajímavé návrhy stánků nenechaly návštěvníka vydechnout.  Zejména nás ,  Máru můžete vidět na přiložené fotografii,  jde na něm opravdu vidět únava po  850km řízení a 5 hodinách na ISPO. Základ naší návštěvy byl vytvořit co nejvíce materiálu pro Vás, kteří jste na ISPO nemohli být.  Podařilo se nám vytvořit foto kolekce pro jednotlivé značky, takže pokud budete mít zájem se podívat na lyže např. Salomon pro sezónu 2010 – 2011. Jednotlivé kolekce  budeme zveřejňovat postupně ve fotogalerii.    

Autor: Martin Knybel

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS