SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
HonkyTonk závody na Pustevnách

HonkyTonk závody na Pustevnách

Vloženo: 08.03.2013
V sobotu 2. března se konala již tradiční akce pořádaná HonkyTonk eshopem v čele s Filipem Pasekou. Jako každý rok se jednalo o snb/freeski závody doplněné o testování české značky lyží Ymli a nechyběl ani ledový bar.


  Ráno nasedáme do auta směr pustevny s tím, že tam budeme trochu dřív a případně si dáme pár jízd. No, po příjezdu jsme zjistili, že počasí se taky ještě vztávat nechce, tak jsme to zapíchli na pivo a polévku. Po vydatné snídani se i počasí umoudřilo a první jezdci už se proháněli parkem.
 
  Po počátečních komplikacích s technikou se rozjel jibbing jam, který jsem moc nesledoval a radši jsem byl obhlídnout nabídku ledového baru. Už  před začátkem jibbing jamu se obloha úplně roztáhla a po celý den bylo azuro. Závodníků se do hlavního závodu moc nepřihlásilo, ale i tak měla akce velmi slušnou úroveň. Zasloužili se o to hlavně kluci z Řeky Lukáš Bilko s Davidem Sztefkem za freeski a parta okolo Patrika Schwarze a Jakuba Smyčka za snb. A pokud mě moje paměť neklame, tak se závodu účastnila pouze jediná holka a to Tamara Šumberová z Rožnova a z kategorie těch nejmladších tu byl  12-letý Sebek Škorvan.
 
  Celý závod se jel jako jam s důrazem na spodní platformu se dvěma skoky. Za freeski kategorii David jezdil celou dobu svůj stabilní výkon na vysoké úrovní obsahující rotace 540 a 720. Celou dobu mu na paty šlapal Jirka Pitucha s podobným představením. Lukáš se dostavil s akademickým zpožděním a naskočil na divokou kartu až do finále. V snb kategorii jasně dominovali Patrik Schwarz s Jakubem Smyčkem, kteří dávali 360, 540 i 720 rotace v těžkém stylu.

  Výsledek dopadl přesně podle očekávání, ve freeski kategorii vítězství bral David Sztefek, druhé Jirka Pitucha a třetí Lukáš Bilko. V snb kategorii to bylo velmi vyrovnané na prvních dvou místech a na konec vítězství bral Jakub Smyček, druý byl Patrik Schwarz a třetí Tomáš Smolík.


Galerie: ZDE

Výsledky:

Big air snb: 1.Jakub Smyček, 2.Patrik Schwarz, 3.Tom Smolík
Big air ski: 1.David Sztefek, 2.Jirka Pitucha, 3.Lukáš Bilko
Jib snb: 1.Tomáš Niessner, 2.Igor Kluziok
Jib ski: 1.David Sztefek, 2.Jirka Pitucha, 3.Dan Šturma
Extra ceny: Sebek Škorvan - 12let + Tamara Šumberová - jediná holka
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS