SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
FWT - vítěz pro rok 2011

FWT - vítěz pro rok 2011

Držitel titulu šestého ročníku této prestižní soutěže je z Francie

Vloženo: 26.03.2011
Nejlepší světoví freerideři opět otestovali své dovednosti na legendárně známem „facu“ Bec des Rosses ve Verbier, Švýcarsko. Tato akce opět měla určit, kdo bude mistrem světa ve freerridu pro rok 2011.  Před 7000tisíci diváky se utkali ti nejlepší lyžaři/ky a snowboardisté/stky, na strmé 600-metrů dlouhé stěně, která zpochybnila dovednosti snad každého jezdce. Aurélien Ducroz (FRA), Mitch Tölderer (AUT), Janette Hargin (SWE) a Anne-Flore Marxer (SUI / FRA) si odnesli domů titul mistra pro rok 2011.




Z pětice mužů, kteří bojovali o titul, byl nejlepší Aurélien Ducroz (FRA), který zajel nejlepší jízdu dne. Jízda obnášela dva perfektně zajeté dva masivní dropy. Sebejistá jízda ho katapultovala na první místo nejen na podium soutěže "Xtreme", ale také na podium mistra ve freeridu pro rok 2011.  Samuel Anthamatten (SUI) skončil jako druhý za vítězem a Jérémy Prévost (FRA) se umístil jako třetí a to ve své první sezóně na Freeride World Tour.

U snowboard mužů to byli Rakušané, kteří dominovali tuto sezónu. Mitch Toelderer (AUT) zajel velmi dobrou lajnu a díky skóre byl vynesen na samotného mistra pro rok 2011. Krajan Flo Orley vzal druhé místo na stupních vítězů po roce solidních výkonů. Freerider Xavier de le Rue (FRA), který chtěl obhájit vítězsví vyhrál v "Xtreme" už počtvrté za sebou a ve FWT se nakonec umístil jako 3tí.

Ve skupině snowboard ženy Anne-Flore Marxer (SUI / FRA), lépe známá jako freestylerka, získala jak první místo v „Xtreme“, tak titul mistryně pro rok 2011.  A to vše díky divoké kartě, která získala poprvé v této tour! Celkové hodnocení bylo následující. Liz Kristoferitsch (AUT) jako druhá a Ursula Wohlschlager (AUT) třetí.

Ženy lyžařky předvedly tento den úžasnou show na nejvyšší úrovni jízdy. Bývalá olympijská švédská návodkyně Janette Hargin ohromila dav svou plynulou jízdou, která zahrnovala několik čistě odjetých doskoků. Její neuvěřitelný výkon ji vynesl k vítězství a mistryni ve FWT pro rok 2011. Angel Collinson (USA), byla nováčkem na turné a odnesla si solidní druhé místo. Janina Kuzma (NZL) na třetím místě.

Kromě celkové peněžní výhry 60.000 dolarů si vítěz odvezl fungl nové auto NISSAN JUKE.

Pár vět od mistrů Freeride World:

Aurélien Ducroz (FRA): "Všechno šlo podle mých představ. Byl jsem opravdu překvapen, nikdo nešel na mou lajnu. Miluji Bec des Rosses, protože to vyžaduje velmi technické lyžování a jsem velmi šťastný, že vyhrál právě zde. Čekal jsem na tento titul a teď můžu jít s lehkým srdcem do mé námořní plavební sezony. "

Janette Hargin (SWE): "Jsem tak ráda, že to ani nemohu popsat. Byla jsem docela nervózní, dnes ráno jsem se snažila udržet pohromadě. Měla jsem dobrý plán, ale nebyla si úplně jistá, jestli najdu svou cestu dolů. Nakonec jsem to trefila mezi skály, ustála dopad a následný průjezd.“

Mitch Toelderer (AUT): "Před deseti lety jsem začal freeride kariéru tady ve Verbier. Vyhrál jsem Xtreme a uvízl na stejném místě, až dodnes kdy jsem vyhrát a stal se mistra světa ve Freeride o 10let později. Jsem šťastný, že jsem dokončil tuto sezónu tímto skvělým výsledkem. "

Anne-Flore Marxer (SUI / FRA): "Bec des Rosses je zdaleka nejkrásnější face a podmínky dnes byly bezpochyby nejlepší za sezonu. Je to pro mě důležité zdůraznit, že zatímco tato tvář je krásná, není tak vůbec jednoduchá. Myslel jsem, že projedu svou lajnu v rychlosti s velkými skoky, ale nakonec jsem se rozhodl být bezpečnější, částečně kvůli skrytým kamenům, které vyčuhovali. Tento titul za všechny mé snahy v této sezóně. Freeride World Tour byl opravdu velký zážitek a nemůžu se dočkat, až se vrátím příští rok! "


Komplet výsledky: ZDEEEEEEE

Komplet video z celého závodu : ZDEEEEEEEEEE


Text: David K.

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS