SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Freeride World Tour zná vítěze

Freeride World Tour zná vítěze

Velké finále FWT

Vloženo: 30.03.2010
Tak tu máme konec sezóny a s ním samozřejmě i konec a finále nejsledovanější freeridové série závodů světa Freeride World Tour. Letos byla tour provázena menšími rozmary počasí. Překvapení přinesla zejména mužská lyžařká kategorie a to v podobě svého vítěze. To vše ovšem k tomuto sportu patří. Více v následujícím článku.
FWT10 Verbier/ MLANGWILLAR
FWT10 Verbier/ C. MARGOT

Verbier, Švýcarsko – Březen 23, 2010 – Poté co byl odložen finální závod FWT z důvodu špatné viditelnosti, se opět uskutečnil tento legendární freeride ze severní stěny Bec des Rosses. Perfektní podmínky umožnily 24 jezdcům v mužské kategorii vytvořit jeden z nejúžasnějších závodů za uplynulých 15 let. Díky dobrým sněhovým podmínkám bylo možno sjíždět i některé dříve uzavřené lajny. Souboj jezdců byl tedy velmi tvrdý. Dech beroucí výkony švédského jezdce Kaj Zackrissona(lyže) and francouzského snb jezdce Xavier de Le Rue jim oběma vynesly prvenství v tomto závodě.

Vítězství v tomto závodě zajistilo pro Xaviera dostatek bodů pro vítězství v celé sérii FWT. Tento nepřemožitelný Francouz byl tedy již potřetí korunován světovým šampiónem. Na druhém místě se umístil Rakušan Mitch Toelderer a třetí místo bral Matt Annetts (USA).

Francouzská freestylová legenda Candide Thovex ze letos nezaměnitelně zapsal také do historie světového freeriding. Během své první sezóny ve FWT dokázal, že je velmi zkušený freerider a díky třem umístěním na bedně si získal titul světového šampióna mezi lyžaři. Celkově druhé místo bral Kaj Zackrisson a Henrik Windstedt uzavíral třetím místem. 
 
Výsledky dámské kategoride ZDE
 

Zdroj: FWT official website ( www.freerideworldtour.com )


Video http://www.powderline.cz/cs/galerie/videa/nissan-xtreme-swatch-verbier-2010-finalni-jizda-muzi/

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS