SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Freeride World Tour - Extreme Verbier

Freeride World Tour - Extreme Verbier

Finále světové série

Vloženo: 24.03.2013
A je tu finále světové série Freeride World Tour. Již tradičně se tato akce koná ve švýcarském středisku Verbier. Jezdci v tomto závodě vyzvou extrémní stěnu hory Bec de Rosses a utkají se zde od celkové prvenství v sérii.
Foto: Jeremy Bernard, FWT Extreme Verbier
Foto: Jeremy Bernard, FWT Extreme Verbier
Foto: Dom Daher, FWT Extreme Verbier
Lyže muži
  V kategorii muži na lyžích byl boj o celkové vítězství napínavý až do posledního startujícího. 1. místo si vyjel Kevin Guri(FRA), který tak vůbec poprvé vyhrál. Druhý skončil  Reine Barkered, ale na první příčku celkového hodnocení to nestačilo a musel se spokojit s druhým místem v celkovém pořadí. První místo si tak zasloužil Drew Tabke (USA), který v tomto závodě skončil šestý. Jeho předchozí výkony mu zajistily dostatek bodů a získal tak titul World Champion.

Snowboard muži
  Ralph Backstrom (USA) byl šťastlivcem dne, protože za 1. místo v tomto podniku si vysloužil titul World Champion. Vítězství mu přinesla rychlá, jistá jízda s několika řádnými dropy, která byla oceněna 93.67 body. Ralph už několikrát sahal po titulu mistra světa, ale pokaždé mu o kousek unikl. Tentokrát ale si svými výkony vyjel zasloužený titul. Druhou příčku bral Aurélien Routens’ (FRA) a uhájil tak celkové druhé místo a jeho francouzský kolega Jonathan Charlet se tak musel spokojit s třetí příčkou a celkovou čtvrtou pozicí.

Lyže ženy
  Ačkoliv Matilda Rapaport (SWE) dostal divokou kartu teprve 2 dny před závodem, dál ukazovala, že do nejvyšší soutěže prostě patří. Vyjela si vítězství s perfektní, rychlou jízdou s pár dropy, kterou porotci ocenili 84,67 body. Na druhém místě skončila Lorraine Huber, která také startovala na divokou kartu, s 81.0 body. Třetí v závodě skončila Nadine Wallner (AUT), která si již minulý závod zajistila celkové vítězství. Třetím místem tak potvrdila svou pozici světové jedničky.

Snowboard ženy
  Ve velice vyrovnané a kategorii žen na prkně zvítězila Elodie Mouthon (FRA) a zasloužila si tak světové prvenství pro tuto sezónu. Její jízda byla jako v předchozích závodech velmi sebejistá, dala si i pár menších dropů a zasloužila si 86.33 bodů. Druhé místo si vyjela lokální jezdkyně Estelle Ballet (SUI) před třetí Margot Rozies (FRA).

Celkové vítězství:

Lyže muži: Drew Tabke USA
Snowboard muži: Ralph Backstrom USA
Lyže ženy: Nadine Wallner AUT
Snowboard ženy: Elodie Mouthon FRA

Vítězové závodu:

Lyže ženy: Kevin Guri FRA
Snowboard muži: Ralph Backstrom USA
Lyže ženy: Matilda Rapaport SWE
Snowboard ženy: Elodie Mouthon FRA 

Galerie: ZDE
Zdroj : www.freerideworldtour.com
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS