SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Fieberbrunn OPEN – krátké info

Fieberbrunn OPEN – krátké info

Kvalifikace zavodu Fieberbrunn neproběhla podle plánu.

Vloženo: 09.02.2010
Při výjezdu za prvním závodem této sezóny ještě nikdo netušil jak špatně to dopadne. Po příjezdu na místo určení a následném zjištěním, že se nakonec nic nepojede nikoho moc nepotěší a to obzvlášť mě.


Dne 6.2.2010 se měla konat kvalifikace na velice známý FWT závod  Scott Big Mountain ve Fieberbrunnu. Po loňském umístění (15) jsem doufal, že i letos se tohoto závodu zúčastním, a proto jsem nezahálel a trénoval, jak nejvíce to šlo. Vše šlo hladce, až do dne před závodem, kdy bylo oznámeno zrušení kvalifikace ( z důvodu špatné předpovědi počasí). Tato informace by nebyla až tak tragická, pokud by byla kvalifikace odložena na jiný den. To se však nestalo, neboť kvalifikace byla zrušena celkově. Po přečtení této zprávy z emailu jsem byl nemile překvapen a hodně zklamán, protože jsem přijel už den předem, abych se mohl rozjezdit a hodit se tak do formy.


A jak to tedy bude? Podle organizátorů se pojede závod bez kvalifikace, s tím že vyberou jezdce, kterým rozdají divoké karty (wildcard), a ti se tak dostanou do hlavního závodu. Hlavní závod, který se jede 11- 18.2.2010 se tak zúčastní jen jediný reprezentant CZE a to Robin Kaleta( loni osmým), který byl nasazen rovnou do hlavního závodu bez kvalifikace.


Toť vše, co se závodu týče a jelikož jsem už byl v dané lokaci, navštívil jsem Sport Gastain, Lofer, Steinplatte Waidring, o kterých podám opravdu jen krátké info o aktuálních podmínkách.


Lofer: Středisko, kde není tolik pojezdů jak ve střediscích zmíněných níže, avšak za návštěvu stojí , neboť je zde jedna opravdu prudká pasáž s dropem na konci. V den příjezdu nebyly podmínky zrovna nejlepší, protože tálo a lyžím se do jízdy moc nechtělo.

Steinplatte Waidring: Nové středisko, Powderline týmem ještě neobjevené. Rozhodně doporučuji! V době příjezdu zde sypalo opravdu hodně a je zde terén, který opravdu stojí za to. Aktuální obrázek vankušků  viz. levá strana obrazovky.

Sport Gastain: Nasněžilo 30cm nového prašanu. Jezdila se jen první část  z důvodu silného blizardu. Opravdu super poježdění v lese bez jediného zadření. Kéž bychom mohli ještě zůstat.

Text:David Knybel


 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS