SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Den P - powder den

Den P - powder den

Vloženo: 15.02.2011
Většinu těchto fotek jsme  nepořídili  v průběhu PL campu , ale především den poté. Všichni z campu odjeli a jen opravdu tvrdé jádro zůstalo.




Dalo by se říct, že by to byl hřích nezůstat,  po 3 dnech střídavého sněžení se konečně naplno obloha roztáhla a co se odehrávalo v 50cm nového prachu si můžete prohlédnout z fotek.Petr  Milerski ,  Filip Paseka ,  Ondra Bláha, Marek Čepice a já jsme měli před sebou pořádnou práci. Dané možnosti v celé oblasti jsou  nepředstavitelné , na neštěstí Vám v práci pomáhá spousta šponů kteří ucpávají traverzy a  jejich pohyb, výbava a oblečení jsou obdivuhodné v negativním slova smyslu. V  horních partiích střediska jme to mohli pouštět opravdu na plný plyn , v  nižších byl ještě cítit podklad. Černého Petra si stále vybíral Filip Paseka  který dal pořádně zabrat svému tělu a prknu. Teplota se pohybovala pod -20 C, takže pořádně mrzla technika i my.

V galerii je i mix fotek z předešlých dnů campu, fotky pořídil se svou skupinou Sláva v oblastech Maynhofen a ZillertahlAreně.  Na  některý fotkách jsou patrné bídné podmínky, z  výsledné fotogalerie je vidět jasný rozdíl  jak počasí a podmínky vždy ovlivní ježdění a fotografie.


Údolí Zillertal

Oblast Zillertal je vyhlášeným rakouským rájem pro lyžaře a snowboardery, ať už milovníky sjezdovek, volného terénu nebo freestylu. Hlavní výhodou je dostupnost kousek od hlavní dálnice Salzburg - Innsbruck nebo Mnichov - Innsbruck. Údolí se nachází zhruba 20 km od této frekventované dálnice a člověk se tudíž nemusí "kodrcat" po okreskách dalších třeba 80 km, jak tomu bývá jinde. V údolí Zillertalu se na poměrně blízko sebe nacházejí následující střediska - Kaltenbach - Figen - Hochfügen, Zell am Ziller - Zillertal Arena, Mayrhofen - Penken, Finkengerg - HinterTux. Více informací o celém údolí a všech střediscích:www.zillertal.at

Zell am Ziller - Zillertal Arena

Jedná se o velkou oblast nad městečkem Zell a. Z., které je ve středu celého údolí. Oblast je prošpikována lanovkami a jste schopni se dostat až nad průsmyk Gerlos, který spojuje Tirolsko se Salzburglandem. Oblast Gerlosu je vhodná pro začínající freeridery, protože je tvořena velkými pláněmi orientovanými většinou na jižních stranách průsmyku Gerlos. Pro větší freeriding je vhodná oblast kolem Kreuzjoch (2559 m.n.m). Tady probíhal celý pwl camp, a jelikož bylo v oblasti v době našeho příjezdu ve 2400 metrech + 7°C, tak zde se dal ještě najít i prasan díky skladbě tvarů hor. Pokud si šlápnete nad Kreuzjoch, tak máte možnost jet na všechny světové strany s mega pojezdy. Více informací o středisku: http://www.zillertalarena.com

Mayrhofen-Hippach-Penken

Oblast nad městečkem Mayrhofen, dostupná také z vesnice Hippach. Doporučujeme jet z Hippachu, protože v Mayrhofenu je vcelku chaos a úzké uličky nenabízí možnost parkování. Tato oblast je super pro freeriding pod vrcholem Horbergjoch, na který vás vyveze velká gondola a pokud jsou dobré podmínky tak to můžete pod ní prášit dolů. Jedná zde o big mountain lajny, takže nedoporučujeme začátečníkům. Pro začínající je lepší objet horu z druhé strany pro super dlouhých pláních a traverzem se opět dostanete na gondolu.Více informací zde: http://winter.mayrhofner-bergbahnen.com/

Oblast Zillertalu je tak rozhlehlá, že se ve své podstatě za týden nedá ani zmapovat, za týden jste schopni kvalitně projet tak maximálně 2 střediska. Vřele oblast doporučuji, protože celý powderline gang absolutně nadchla a určitě jsme zde nebyli naposledy. Co se týká cen skipassů, tak je to klasická rakouská cena - 1 den cca 42E a týdenní skipas na celou oblast je za 199E.

FOTKY : http://www.powderline.cz/cs/galerie/fotogalerie/den-p-powder-den/
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS