SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Český TELEFILM

Český TELEFILM

volná pata, volná mysl!

Vloženo: 25.10.2012

Minulá sezóna bohatá na powder dala vzniknout dalšímu parádnímu lyžařskému filmu. Tentokrát je to film o telemarkovém lyžování, který rozhodně stojí za shlédnutí. Takže jestli máte čas, určitě si nenechte ujít jeho premiéru 22.11. ve Filmovém klubu VŠE Praze. V následujícím článku se dozvíte více podrobností.

Telefilm
Telefilm
Tomáš Mähring

Historie telemarkového lyžování sahá až do poloviny devatenáctého století. Náš TELEfilm je trošku mladší. V posledních dvaceti letech zažívá klasické telemarkové lyžování obrovský boom a návrat na bílé svahy. A právě proto jsme se rozhodli natočit náš TELEfilm, ve kterém lyžování „s volnou patou“ představíme široké veřejnosti.

Začneme krátkým pohledem do historie a řekneme si, jak se lyžování vyvíjelo. Možná ne každý ví, že dnešní podoba alpského lyžování, tak jak jí zná každý, vychází právě z elegantního a technicky náročnějšího telemarkového stylu. Podíváme se, jak z kousku překližky vznikne v kombinaci s pár dalšími materiály špičková závodní lyže. Ten, koho by telemark lákal a chtěl by ho vyzkoušet, ale i ten, kdo už volné patě propadl, se dozví i nějaké metodické typy a rady, jak svůj styl ještě vylepšit. Ale především se bude jezdit, jezdit a jezdit!

  S myšlenkou a scénářem TELEfilmu přišel Michael Turek mladší, který je podepsaný i pod režií. Natáčení probíhalo na svazích v ČR v Krušných horách a v Alpách v Rakousku. Na záběrech uvidíte jezdit kromě výše zmíněného Michaela, Kamila Dostála, který má za sebou více jak dvacet startů ve světovém poháru v telemarku, Michala Alexu, Radima Nevrlého, Aničku Kašparovou a Štěpána Pobudu. Kameru a střih má na svědomí Tomáš Mähring z H2Omaniaks production a s grafickou úpravou nám pomáhá Igor Faltus. Premiéru chystáme již v listopadu tohoto roku!

Celý projekt TELEfilm mohl vzniknout díky podpoře firem Scarpa (generální partner TELEfilmu, italský výrobce nejen telemarkových bot, www.scarpa.cz ), Hannah (český výrobce outdoorového oblečení, právě díky Hannahu mají všichni jezdci ve filmu na sobě slušivé hadříky), Lusti (český výrobce špičkových lyží), Alpsport (outdoorové prodejny, distributor značky Scarpa do ČR), Sonim (americký výrobce „nejodolnějších telefonů světa“) a Sportkamery.cz (distributor a prodejce speciálních kamer na helmu). Nejen další partnery filmu, ale i popis členů TELEtýmu a více informací o celém projektu najdete na našem webu www.telefilm.h2omaniaks.com . Aktuality, zajímavosti a novinky se dozvíte, když navštívíte také    www.facebook.com/telefilm2012

 
 Trailer   ZDE
 
 
 
 
 
 Autor: TELEteam
 
 
 
 

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS