SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Březnový Davos Trip

Březnový Davos Trip

Krusta výlet

Vloženo: 06.04.2010
Jako každý rok, tak i tento jsme si vyhradili pár dní na lyžovačku v Davosu. Vyrážíme večer z Brušperku a bereme to přes Prahu, kde přibíráme Pinďu, jediného snowborďáka mezi námi.


Máme k dispozici jen tři dny, tak se nechceme zdržovat a hned po příjezdu vyrážíme směr Parsenn. Ovšem to co tady nacházíme nebo spíš nenacházíme je k pláči. I přes avizovaných 30 cm prachu před dvěma dny tu není po prašanu ani památky. Ani na severních svazích nic. Všude jen samá krusta. Takové podmínky jsme tu ještě nezažili a to už tady jezdíme několik let. Přesouváme se tedy na Madrisu, která nás ještě nikdy nezklamala, a vždy jsme si tu super zajezdili. I když proti loňsku je sněhu o dobrý metr méně, tak Madrisa je opět super. Nebo aspoň na tu bídu, která vládne okolo.

Když už Mojmír s Pinďou nenašli tolik prachu, kolik hledali, tak se rozhodli to pořádně zapít a dopadlo to tak, že nám v noci spadl Pinďa z patrové postele a ráno si to vůbec nepamatoval, jen ho bolela kyčel. Ožralí mají štěstí. Ráno se rozhodujeme pro Pischu, ještě jsme tu nebyli, protože se nám zdála moc placatá. A hned po první jízdě se to potvrzuje. Pischa jako freeride resort – to snad ani nemysleli vážně. Pischa je na pi… Zdrháme hned prvním skibusem a míříme znova na Madrisu. Ovšem bez Mojmíra, který jednak trpěl bolehlavem po předchozí opici a navíc hned při první jízdě vyrval patku vázka na svých sumách. Tento a i další den tedy jezdíme na Madrise, kde vznikla i většina fotos. Zkusili jsme na závěr dne i Rinerhorn, ale i tady vládne krustič.

Víc o tom nemá cenu psát. Davos zná každý, takže to by tak bylo vše. Za zmínku snad ještě stojí naše letošní ubytko, bydleli jsme v Snowbordhotelu Bolgensnatze a byl to ten největší punk jaký jsme dosud v Davosu zažili. Pařby každý den dlouho do noci, přes den nikde ani noha a v noci to tu žije, prostředí jako ve sto let starém bordelu, prostě něco na co se hned tak nezapomene.

 

Zdarec Komanč


Fotogalerie zde:
http://powderline.cz/cs/galerie/fotogalerie/breznovy-davos-trip/





 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS