SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Američané, by rádi do Evropy.

Američané, by rádi do Evropy.

Na americkém webu sní o volném a hlavně divokém terénu v Evropě.

Vloženo: 27.11.2010
Za honbou po informacích jsem narazil na zajímavý článek, který byl zveřejněn na jednom z nejznámějších amerických freeski serverů newschoolers.com. Zde jsem byl až překvapen, jak Američané vnímají Evropu a jejich pohled na alpy. V článku jsou v celku hojně pochváleny evropské hory. Autor článku v úvodu tvrdí, že i střediska jakou jsou Whistler Blackcomb, Alta, Jackson Hall se nemohou měřit s hory evropskými a to hlavně v prudkosti a délce svahů.  


Autor článku dále rozebírá, proč stojí zato v létě vydělat o něco více peněz, třeba díky přesčasům, a vycestovat za oceán. Přece jenom letět do Zurichu oproti Salt Lake, je i pro Američana rozdíl. Navíc je zde jazyková bariéra, plus klesající kurz dolaru. V článku se také dozvíte, jak nejlépe minimalizovat náklady. Pro mnohé z nás asi samozřejmé, ale pro návštěvu ze zámoří se takové tipy jako je například, najmout větší auto a spát v něm, vybírat menší středisko, které má hodně co nabídnout, ale cena je zde za ski pasy levnější , zdají být velmi užitečné. Mezi další tipy patří koupě Europassu a pohybovat se po Evropě vlakem. Dále pak třeba vybráním ubytování v blízkém městě, jako například Innstbruck a jezdit do lokálních středisek apod.

Samotný autor zde také prohlásil, že: „Filozofie, která dělá Evropu tím nejlepším místem kam jet, je divoký terén“.

Z mého pohledu je to velice zajímavě napsány článek, který místy až hraničí s reklamní upoutávkou na Evropu, ale kdo ví. Nicméně tak, jak my sníme o ježdění amerického prašanu tak možná i Američané sní o Alpských svazích. Snad je to díky informovanosti, jako jsou závody FWT, evropské freeski videa apod. Takže až se jednou potkáte s „amíkem“ někde v „pudru“, tak mu ukažte co je „wild“(krustič apod.)

Převzato z: http://www.newschoolers.com/ns/content/readnews/id/3581/

Text: Dejv

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS